Το αμερικανικό αντιτορπιλικό «Τσώρτσιλ» κλάσης  Arleigh Burke βρίσκεται σήμερα στην περιοχή δίπλα στις NAVTEX που έχουν εκδώσει Ελλάδα - Τουρκία

Το αμερικανικό αντιτορπιλικό «Τσώρτσιλ» κλάσης  Arleigh Burke βρίσκεται σήμερα στην περιοχή δίπλα στις NAVTEX που έχουν εκδώσει ΕλλάδαΤουρκία

Σύμφωνα με πληροφορίες το αμερικανικό αντιτορπιλικό «Τσώρτσιλ» – USS Winston S. Churchill, βρίσκεται λίγο νοτιότερα από την περιοχή νότια της Κρήτης που ανακοίνωσε με NAVTEX ως περιοχή συμμαχικών ασκήσεων η Τουρκία.

Λίγο ανατολικότερα βρίσκεται η ελληνική NAVTEX και είναι λογικό να συγκεντρώνει πλοία του Πολεμικού Ναυτικού τα οποία θα εκτελέσουν ασκήσεις σε συνεργασία με την Πολεμική Αεροπορία.

Το πλέον λογικό είναι ότι δεδομένης της ώρας που έχει ανακοινώσει η Τουρκία για την άσκηση και έχει δεσμεύσιε την περιοχή νότια της Κρήτης, θα πρέπει να εμφανιστούν από απόψε τα συμμαχικά πλοία για να λάβουν μέρος στην άσκηση, εφόσον βέβαια ισχύει κάτι τέτοιο.

Αυτό θα γίνει αντιληπτό κατά τη διάρκεια της νύχτας. Πάντως το Πολεμικό Ναυτικό παρακολουθεί κάθε κίνηση στην περιοχή.

Δεδομένων μάλιστα των δηλώσεων Ερντογάν δεν αποκλείεται καθόλου η τουρκική συμπεριφορά να είναι ιδιαιτέρως προκλητική και να επιθυμεί να οδηγήσει σε κάποιο θερμό επεισόδιο, προκειμένου  να αποκομίσει όσο το δυνατόν περισσότερα ωφέλη από την διαπραγμάτευση.