Ελλάδα - Τουρκία: Ο πρωθυπουργός covid-19 Κορονοϊός: Τι αποφάσισε η κυβέρνηση στην έκτακτη σύσκεψη covid-19Αυξάνονται οι δόσεις για χρέη στην εφορία Έκπτωση για εφάπαξ καταβολή - Τι μέτρα ανακοίνωση ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής καραντίνα τέλος Διάγγελμα Μητσοτάκη: Ποιοι παίρνουν τα 800 ευρώ Διάγγελμα Μητσοτάκη

Ανασχηματισμός της κυβέρνησης αναμένεται να γίνει τις επόμενες ώρες –  Τι λένε τα πρόσφατα σενάρια για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τελευταία λεπτά άρχισε η τελική φάση επαφών από το πρωθυπουργικό γραφείο για τους υπουργούς και τους υφυπουργούς που μετακινούνται ή που αναλαμβάνουν καθήκοντα.

Οι αλλαγές θα είναι περιορισμένες και θα αφορούν σε δύο ή τρεις υπουργούς, την αντικατάσταση των υφυπουργών που παραιτήθηκαν και την υφυπουργοποίηση ορισμένων βουλευτών ή γενικών γραμματέων.

Βασικό πρόσωπο του ανασχηματισμού σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες θα είναι ο κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, που αναλαμβάνει τον συντονισμό για το ταμείο ανάκαμψης των €72 δισ.

Σενάρια για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας οι πληροφορίες της τελευταίας στιγμής είναι άλλον αντικρουόμενες.  Άλλοι λένε ότι μάλλον δεν θα γίνουν αλλαγές αν και διακινούνται και σενάρια περί δυο υφυπουργών (με υπουργοποίηση του ΓΓ) ή αλλαγής του ΥΦΕΘΑ.

Όπως είναι φυσικό ο πρωθυπουργός έχει ήδη κάνει τις επιλογές του και μόνο όσοι έχουν λάβει το τηλεφώνημα είναι σε θέση να γνωρίζουν. Οι άλλοι που ανήκουν στον περίγυρο υπουργών και υφυπουργών κάνουν μόνο εικασίες.