Αλκιβιάδης Στεφανής σε Γράμμο Βίτσι κατά «Κομμουνιστοσυμμοριτών» - Συμμετοχή στην γιορτή της ΕΑΑΣ εκπροσωπώντας πρωθυπουργό και κυβέρνηση Μπορέλ: Το τουρκικό πλοίο μετέφερε φάρμακα στη Λιβύη - Τι είπαν στην άτυπη σύνοδο υπουργών άμυνας της ΕΕ που συμμετείχε και ο Αλκιβιάδης Στεφανής

Αλκιβιάδης Στεφανής σε Γράμμο Βίτσι κατά «Κομμουνιστοσυμμοριτών» – Συμμετοχή στην γιορτή της ΕΑΑΣ εκπροσωπώντας πρωθυπουργό και κυβέρνηση

Αλκιβιάδης Στεφανής και κυβέρνηση σε Γράμμο – Βίτσι κατά «Κομμουνιστοσυμμοριτών»

Την συμμετοχή του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή ως εκπροσώπου της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ένωση Αποστράτων «κατά των κομμουνιστοσυμοριτών», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανακοίνωση, έκανε γνωστή χθες η διεύθυνση δημοσίων σχέσεων της ΕΑΑΣ.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις πρόκειται για επετειακές εκδηλώσεις απότισης φόρου τιμής στους πεσόντες Αξιωματικούς και Οπλίτες των Ε.Δ. και Σωμάτων Ασφαλείας του Ελληνικού Στρατού αλλά και όσων αγωνίστηκαν στο πλευρό τους, κατά τις επιχειρήσεις 1946 – 1949,κατα των Κομμουνιστοσυμμοριτων 

Έως σήμερα πάντως δεν υπήρχε κυβερνητική συμμετοχή σε τέτοιες εκδηλώσεις καθώς αποφεύγεται να δίνουν βήμα στον διχασμό του εμφυλίου. Παραδοσιακά σε αυτές τις εκδηλώσεις της ΕΑΑΣ συμμετείχαν τα ακροδεξιά κόμματα της Χρυσής Αυγής και ανάλογες πολιτικές κινήσεις.

Η συμμετοχή της κυβέρνησης φέτος και η εκπροσώπηση του ίδιου του πρωθυπουργού σε επετειακές εκδηλώσεις κατά «κομμουνιστοσυμμοριτών», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, δίνει άλλη διάσταση,

και δείχνει στροφή προς την ακροδεξιά προς άγραν ψηφοφόρων, καθώς δεν πρόκειται για εορτασμό της εθνικής αντίστασης αλλά για εορτασμό των επιχειρήσεων του εμφυλίου 1946 – 1949.

Σημειώνεται ότι η ΕΑΑΣ είναι ΝΠΔΔ και εποπτεύεται από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Αλκιβιάδης Στεφανής και κυβέρνηση  κατά «Κομμουνιστοσυμμοριτών»
Αλκιβιάδης Στεφανής και κυβέρνηση κατά «Κομμουνιστοσυμμοριτών»

Αλκιβιάδης Στεφανής και κυβέρνηση κατά «Κομμουνιστοσυμμοριτών»

Δείτε τι αναφέρει η ενακοίνωση Τύπου της ΕΑΑΣ

Γνωρίζεται στα μέλη της Ενώσεως ότι προς το παρόν υφίστανται περιορισμοί στις εξωτερικές συναθροίσεις λόγω πανδημίας. Στις Περιφέρειες Ηπείρου  και Δυτ. Μακεδονίας οι  συναθροιζόμενοι δεν μπορούν να υπερβαίνουν τα 100 άτομα.

Το ΔΣ της ΕΑΑΣ σεβόμενο  τα κυβερνητικά μέτρα για την πρόληψη της εξάπλωσης της υγειονομικής κρίσης αλλά και πιστό  στην ιστορία και τις παραδόσεις της αποφάσισε :

  1. Την τέλεση των επετειακών μνημοσύνων υπέρ πεσόντων του Ελληνικού Στρατού στο Γράμμο και στο Βίτσι την Κυριακή 30 Αυγούστου 2020, όπως έχει προγραμματιστεί.
  2. Την υποδοχή των επισήμων προσκεκλημένων στους χώρους των τελετών. Τον Πρωθυπουργό θα εκπροσωπήσει ο ΥΦΕΘΑ Σγος ε.α. κ. Αλκιβιάδης Στεφανής.
    3. Τη συμμετοχή του Προέδρου, Αντιπροέδρου και μελών του ΔΣ της Ενώσεως με κατανομή και στις δύο εκδηλώσεις.
    4. Τη συμμετοχή μικρής αντιπροσωπείας μελών από την Αθήνα στον Γράμμο.
    5. Τη συμμετοχή μελών του Παραρτήματος Ιωαννίνων για το Γράμμο και των Παραρτημάτων Καστοριάς και Φλωρίνης για το Βίτσι με μέσα αναλόγων των συμμετοχών.

Με τον τρόπο αυτό επιτελούμε το καθήκον μας και τηρούμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα μεριμνώντας για την ασφάλεια των συμμετεχόντων.

Αλκιβιάδης Στεφανής και κυβέρνηση κατά «Κομμουνιστοσυμμοριτών»