Ακσάζ: Βγαίνει ο τουρκικός στόλος - Φορτώνουν πυρομαχικά στην Ελλάδα Κέντας Κυπριακή ΑΟΖ: Σοβαρό επεισόδιο με τουρκικό πλοίο

Ακσάζ: Βγαίνει ο τουρκικός στόλος Ετοιμότητα στην Ελλάδα – Παρακολουθεί τις κινήσεις – Φορτώνουν πυρομαχικά σε Έβρο νησιά

Σπασμωδικά απαντά η Άγκυρα στη συμφωνία μερικής οριοθέτησης ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου. Ο Τούρκος πρόεδρος εξήγγειλε χθες ναυτικά γυμνάσια σε περιοχές τις οποίες εμφισβητεί κι έτσι σήμερα παρατηρείται έξοδος του τουρκικού στόλου από το Ακσάζ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΝΕΩΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ: Ελλάδα – Τουρκία: Με το δάχτυλο στη σκανδάλη οι Ένοπλες Δυνάμεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ: NAVTEX για το Oruc Reis 10/9 Προς θερμό επεισόδιο Ελλάδα Τουρκία;

Τα 14 πλοία κατευθύνονται στις περιοχές μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου.

Το Πολεμικό Ναυτικό βρίσκεται ήδη στο Αιγαίο και παρακολουθεί τις τουρκικές κινήσεις, ενώ όπως ήδη έγραψε χθες το Armyvoice.gr έχουν ανακληθεί άδειες στα πληρώματα των Μονάδων επιφανείας και των υποβρυχίων, ενώ σε ετοιμότητα τέθηκαν και οι Μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στον Στρατό Ξηράς διατάχθηκε στα στελέχη που υπηρετούν στην παραμεθόριο τόσο στον Έβρο όσο και στα νησιά, να βρίσκονται σε ετοιμότητα ανάκλησης εφόσον απαιτηθεί, ενώ κατά πληροφορίες έχουν ήδη αρχίσει να φορτώνουν πυρομαχικά σε κρίσιμες μονάδες των συνόρων.