Η αμερικανική συσκευή ασφαλείας που πήγε από την πρεσβεία στο Μαξίμου για να μιλήσει ο Έλληνας πρωθυπουργός  με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ

Η αμερικανική συσκευή ασφαλείας που πήγε από την πρεσβεία στο Μαξίμου για να μιλήσει ο Έλληνας πρωθυπουργός  με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ

Πάλι καλά που δεν πήγε στην …αμερικανική πρεσβεία ο Έλληνας πρωθυπουργός για να μιλήσει με ασφάλεια με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τράμπ.

Η πρεσβεία του έφερε τηλεφωνική συσκευή (σύστημα) ασφαλείας στο Μέγαρο Μαξίμου. Εκτός από το θέμα της ασφάλειας υπάρχει το άμεσο και ουσιαστικό αυτή την ώρα.

Γιατί ήθελε τόσο μεγάλο βαθμό απορρήτου ο κ. Τράμπ; Μιλούσε με τον Έλληνα πρωθυπουργό και θα μιλούσε και στον Τούρκο Πρόεδρο.

Άρα δεν υπάρχουν πολλά μυστικά. Τι ήθελε λοιπόν να πει στον Έλληνα πρωθυπουργό χωρίς κίνδυνο διαρροών; Φανταζόμαστε μάλλον ότι η συζήτηση θύμιζε την δια ζώσης συζήτηση που είχαν στον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο.

Τότε που ο κ. Τράμπ αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο πολέμου. Προειδοποιώντας τον κ. Μητσοτάκη για τα όσα έρχονται. Και επειδή είναι και λίγο πριν από τις εκλογές, σίγουρα δεν θα θέλει κάποια διαρροή, που θα του κάνει προεκλογικό κακό. (Υπάρχει και το ελληνικό, κυπριακό και το εβραϊκό λόμπι στην Αμερική).

Η αμερικανική συσκευή ασφαλείας και ο Έλληνας πρωθυπουργός

Όπως έγινε γνωστό πρόκειται για μια ειδική κρυπτογραφημένη συσκευή της εταιρείας της General Dynamics, συσκευή την οποία προμηθεύει στις αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας, όπως η NSA και η CIA.

Το Μέγαρο Μαξίμου επέτρεψε και τη σχετική φωτογράφιση με τον Κ. Μητσοτάκη να συνομιλεί τηλεφωνικώς με τον Ντ. Τράμπ. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Καμία εμπιστοσύνη σε ελληνική υπηρεσία. Καμία δυνατότητα ασφάλειας για τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Συνομιλίες που μπορούν να ακούσουν οι ξένες υπηρεσίες. Και μάλιστα ούτε καν στο Μέγαρο Μαξίμου. Τι να φανταστούμε για το υπουργείο Εξωτερικών ή το Άμυνας; Το θέμα βεβαίως για όσους ασχολούνται δεν είναι άγνωστο ούτε αποτελεί έκπληξη. Δυστυχώς!

ΠΙΟΥΡΙΦΟΙΤέτοια γελοιοποίηση των θεσμών δεν έχει ξαναγίνει!Να διαρρέει το Μέγαρο Μαξίμου αυτή τη φωτογραφία στην οποία…

Posted by Agamemnon Tatsis on Saturday, August 29, 2020

Όπως είπαμε ήδη το μεγαλύτερο θέμα είναι τα όσα είπε ο Πρόεδρος Τράμπ από τον Έλληνα πρωθυπουργό και τα όσα του μετέφερε από την συζήτηση που είχε με τον Ερντογάν.

Η παρέμβαση Τράμπ δείχνει ότι το Βερολίνο δυσκολεύεται, αν και η καγκελάριος Μέρκελ θα κάνει ένα δεύτερο κύκλο τηλεφωνημάτων με τους Μητσοτάκη και Ερντογάν.

Διαβάστε τη συνέχεια στην Πηγή omegapress.gr