Έβρος: Ασκήσεις σε επιθετικές επιχειρήσεις από 50 Μ/Κ & 31 Μ/Κ ΤΑΞ - Για πρώτη φορά το ΓΕΣ μιλάει ανοιχτά για επιΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥθετικά σενάρια στα πεδία ασκήσεων

Φωτιά και ατσάλι στον Έβρο στα πεδία των ασκήσεων στην παραμεθόριο, για να ακουστούν μέχρι και την Κωσνταντινούπολη. Για πρώτη φορά το ΓΕΣ μιλά με ανακοίνωσή του για ασκήσεις τα σενάρια αφορούσαν επιθετικές επιχειρήσεις, μια ανάσα από τα τουρκικά σύνορα.

Το μήνυμα της αποτροπής δεν είναι αμυντικό, αλλά όπως φαίνεται στον Έβρο είναι επιθετικό.

Το ισχυρό μήνυμα αποτροπής έστειλαν την προηγούμενη εβδομάδα η 50 και η 31 Ταξιαρχία οι οποίες ασκήθηκαν στα πεδία Βολής «Ψηλός Στάλος« και «Αετός».

Έβρος: Ασκήσεις σε επιθετικές επιχειρήσεις από 50 Μ/Κ & 31 Μ/Κ ΤΑΞ

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ακανοινώσεις του ΓΕΣ την Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020, διεξήχθη στο Πεδίο Ασκήσεων – Βολών «ΨΗΛΟΣ ΣΤΑΛΟΣ» στα Λάβαρα Έβρου, η Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΗΣ ΒΙΣΒΙΖΗΣ-20», παρουσία του Διοικητή του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ ΣΣ «ΘΡΑΚΗ»), Αντιστράτηγου Άγγελου Ιλαρίδη.

Στην άσκηση, στην οποία εξετάστηκαν διαδικασίες και τεχνικές διεξαγωγής επιθετικών επιχειρήσεων, συμμετείχε προσωπικό και μέσα της 50 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας (50 Μ/Κ ΤΑΞ «ΑΨΟΣ»).

 

Την προηγούμενη ημέρα, την Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020, διεξήχθη στο Πεδίο Ασκήσεων Βολών «ΑΕΤΟΣ» στην Αλεξανδρούπολη Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΕΚΤΟΡΑΣ Σώματος Στρατού (Δ΄ ΣΣ) η Τακτική Άσκηση (ΤΑΜΣ) «ΕΚΤΟΡΑΣ-20», παρουσία του Διοικητή του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ ΣΣ «ΘΡΑΚΗ»), Αντιστράτηγου Άγγελου Ιλαρίδη.

Στην άσκηση, στην οποία εξετάστηκαν διαδικασίες και τεχνικές διεξαγωγής επιθετικών επιχειρήσεων, συμμετείχε προσωπικό Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας (31 Μ/Κ ΤΑΞ «ΚΑΜΙΑ»).