υφαλοκρηπίδα ελλάδα τουρκία Oruc Reis: Ποια περιοχή δεσμεύει η τουρκική NAVTEX - ΧΑΡΤΗΣ -Συνεδριάζει σήμερα το ΚΥΣΕΑ - Πού βρίσκεται ο τουρκικός στόλος - Πάμε για θερμό επεισόδιο; Oruc Reis NAVTEX Συναγερμός στις Ένοπλες Δυνάμεις - Tουρκική NAVTEX για έρευνες Oruc Reis: Εκτέλεσε έρευνα στην ελληνική υφαλοκρηπρίδα, λέει ναύαρχος

Oruc Reis: Πού βρίσκεται ΤΩΡΑ Ασπίδα στο Καστελόριζο ο ελληνικός στόλος – Αποφασισμένο να μην επιτρέψει παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων το Πολεμικό Ναυτικό

Ακίνητο παρέμενε μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου το τουρκικό ερευνητικό Οruc Reis στο λιμάνι της Αττάλειας. Φρεγάτες του τουρκικού Ναυτικού βρίσκονταν ωστόσο σε όλη την περιοχή από τη Ρόδο έως την Αττάλεια και απέναντι από το Καστελόριζο, εντός των τουρκικών υδάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες τουρκικές φρεγάτες που εκτιμάται ότι θα συνοδέψουν το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis, κινήθηκαν προς την Ανατολική Μεσόγειο. Το πολεμικό ναυτικό έστειλε επίσης για την προστασία του Oruc Reis ένα δύο φρεγάτες στο λιμάνι της Αττάλειας και τρεις φρεγάτες κοντά στο Καστελόριζο.

Xθες ρυμουλκό  ανοιχτής θάλασσας αγκυροβόλησε το πρωί κοντά στο ερευνητικό πλοίο Oruc Reis  στα ανοιχτά της Αττάλειας μεταδίδει το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο DHA. Πρόκειται για το ρυμουλκό Ινέμπολου (Α-590).

Η εικόνα του Oruc Reis είναι από τις 6 σήμερα Σάββατο 25 Ιουλίου το πρωί

Oruc Reis: Πού βρίσκεται ΤΩΡΑ - Σε ετοιμότητα ο ελληνικός στόλος - Αποφασισμένο να μην επιτρέψει παραβίαση το Πολεμικό Ναυτικό - Τι συμβαίνει στο Καστελόριζο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΝΕΩΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ Πηγές ΓΕΕΘΑ: Ο στόλος σε επαγρύπνηση Σε ισχύ NAVTEX για Oruc Reis

Σε ετοιμότητα ο ελληνικός στόλος

Σε πλήρη ανάπτυξη στο Αιγαίο βρίσκεται ο ελληνικός στόλος, έτοιμος να αντιμετωπίσει κάθε περιστατικό, γίνεται ασπίδα για το Καστελόριζο. Κυρίως είναι έτοιμος να αποτρέψει οποιαδήποτε επιχείρηση παραβίασης κυριαρχικών δικαιωμάτων, σύμφωνα με πηγές του ΥΠΕΘΑ.

Τα πλοία περιπολούν σε όλο το Αιγαίο και ελέγχουν κάθε κίνηση τουρκικού πλοίου, ενώ σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκονται και τα υποβρύχια.

Πηγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι οι κινήσεις του τουρκικού στόλου παρακολουθούνται σε πραγματικό χρόνο από τον θάλαμο επιχειρήσεων και πως ο ελληνικός στόλος «είναι εκεί που πρέπει να είναι».

Τι συμβαίνει στο Καστελόριζο

Με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα αντιμετωπίζουν οι περίπου 300 μόνιμοι κάτοικοι του Καστελλόριζου τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο. Το νησί απέχει μόλις 800 μέτρα από τις τουρκικές ακτές και οι κάτοικοί του έχουν μάθει να ζουν υπό το κράτος των απειλών της Άγκυρας.

«Δεν φοβόμαστε την Τουρκία, είμαστε συνηθισμένοι», λέει η Ειρήνη Καραβέλαντζα, ιδιοκτήτρια ταβέρνας στο νησί.

Το παράπονο των κατοίκων είναι ότι το Καστελλόριζο βρίσκεται στο κέντρο της επικαιρότητας μόνο όταν προκύπτει ζήτημα με τους Τούρκους.

Δεν φοβούνται την Τουρκία, αλλά προβληματίζονται εντόνως για την πορεία του τουρισμού, που φέτος είναι ούτως ή άλλως ραγδαία μειωμένος εξαιτίας του κορονοϊού.

Μένει να φανεί τι θα ακολουθήσει τις επόμενες εβδομάδες στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, αλλά και στον τουρισμό. Οι ακρίτες πάντως παραμένουν φύσει αισιόδοξοι.