Ελλάδα Τουρκία: Η Αθήνα διαψεύδει τον ΓΓ του ΝΑΤΟ ΥΠΕΞ: Άδειασαν τα ταμεία του υπουργείου Εξωτερικών NAVTEX: Οι Ενοπλες Δυνάμεις σε συναγερμό, το ΥΠΕΞ σε διακοπές Υπουργείο Εξωτερικών: ΕΔΕ για το δημοσίευμα του Armyvoice

Υπουργείο Εξωτερικών: ΕΔΕ για το δημοσίευμα του Armyvoice αναφορικά με το «μαγείρεμα» των θέσεων του προσωπικού σε πρεσβείες

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε το Armyvoice.gr η ΣΤ1 Διεύθυνση Προσωπικού και Διοικητής Οργάνωσής του, απέστειλε έγγραφο, το οποίο και υπογράφει η επικεφαλής του, κ.Κόρκα, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι από διάφορους κλάδους του υπουργείου να δηλώσουν σε ποιες από τις κενές θέσεις που διαθέτει το υπουργείο σε διάφορες πρεσβείες και υπηρεσίες του στο εξωτερικό επιθυμούν να πάνε.

Ωστόσο αν και τους εδίδετο προθεσμία μέχρι το τέλος Ιουλίου για να υποβάλλουν αιτήσεις, πολλές από τις θέσεις που υποτίθεται ήταν κενές, στην πραγματικότητα είχαν “καπαρωθεί” και καλυφθεί από πριν, όπως φαίνεται από άλλο έγγραφο που αποκάλυψε το Armyvoice.gr.
 Η αποκάλυψη έφερε και αναδίπλωση στο υπουργείο Εξωτερικών, όπου σύμφωνα με σχόλιο του Γραφείου Τύπου του υπουργού Νίκου Δένδια, διατάχθηκε ήδη ΕΔΕ προκειμένου να διερευνηθεί το περιστατικό.
Μάλιστα, το Γραφείο Τύπου επιβεβαιώνει ότι το δημοσιευθέν έγγραφο με τις «καπαρωμένες θέσεις» είναι γνήσιο, αν και υποστηρίζει ότι πρόκειται για «προεργασία» και όχι «καπάρωμα».
Το πλήρες σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια είνα το ακόλουθο:

 

Σχετικά με σημερινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας armyvoice.gr που αφορούσε σε διοικητικές πτυχές της λειτουργίας του Υπουργείου Εξωτερικών, σημειώνονται τα εξής:

  • Έχει ήδη διαταχθεί η διενέργεια ΕΔΕ προκειμένου να διερευνηθεί περιστατικό που αναφέρεται στην ιστοσελίδα.
  • Όπως και σε κάθε δημόσιο ή ιδιωτικό οργανισμό, η ανάγκη λήψης αποφάσεων συνεπάγεται συχνά προεργασία η οποία περιλαμβάνει προετοιμασία σχεδίων άτυπων εγγράφων εσωτερικής χρήσης με συνεχώς μεταβαλλόμενο περιεχόμενο. Μια προεργασία όμως που δεν δεσμεύει ή προκαταλαμβάνει τη Διοίκηση ή το αρμόδιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο και η οποία κακώς συμπεριελήφθη με τη μορφή εγγράφου στη συγκεκριμένη αλληλογραφία.
  • Όσον αφορά επί της ουσίας, ως προς τις επικείμενες μεταθέσεις επί των οποίων θα κληθεί να εισηγηθεί προς την πολιτική ηγεσία το αρμόδιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, οι φερόμενες προκηρυχθείσες θέσεις βρίσκονται σε αναντιστοιχία με τις θέσεις προς πλήρωση. Συνεπώς σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για «καπάρωμα θέσεων», ούτε ευνοούνται από τη σημερινή πολιτική ηγεσία τέτοιου είδους συμπεριφορές.