Τι ώρα μπαίνει το ΚΕΑ Ιουλίου – Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα ΟΠΕΚΑ – Επίδομα γέννησης – Ενοικίου – Σύνταξη Υπερηλίκων και Επίδομα Ομογενών

Την Παρασκευή 31 Ιουλίου, δηλαδή την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα θα καταβληθούν από τον ΟΠΕΚΑ επιδόματα και παροχές.

Συγκεκριμένα ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα καταβάλει:

  • Επίδομα Παιδιού – Α21 & Επίδομα γέννησης
  • Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα
  • Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ)
  • Επίδομα Ενοικίου (Στέγασης) & Στεγαστική Συνδρομή
  • Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων & Σύνταξη Υπερηλίκων
  • Επίδομα Ομογενών

Τι ώρα μπαίνει το ΚΕΑ Ιουλίου ΟΠΕΚΑ

ΚΕΑ Ιουλίου ΟΠΕΚΑ: Όπως συμβαίνει κάθε φορά η πληρωμή γίνεται την προηγούμενη δηλαδή στις 30 του μήνα  από τις απογευματινές ώρες και ανάλογα την τράπεζα που έχει δηλώσει ο δικαιούχος.

Επίδομα γέννησης  Ιουλίου

Για το επίδομα γέννησης θα πληρωθούν οι δικαιούχοι των οποίων η αίτηση εγκρίθηκε μέχρι 30 Ιουνίου καθώς και αιτήσεις που υποβλήθηκαν και εγκρίθηκαν αργότερα, λόγω διασταυρώσεων.

Επίδομα ενοικίου (στέγασης) 

Για το επίδομα ενοικίου (στέγασης) θα πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι ότι οι αιτήσεις οι οποίες συμπληρώνουν το 6μηνο ισχύος τους δύναται να ανανεωθούν αυτόματα για έξι ακόμη μήνες, αν εξακολουθούν να πληρούνται οι όροι και προϋποθέσεις του προγράμματος.

Εάν υπάρχουν αλλαγές στα στοιχεία της αίτησης σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο, οι οποίες δεν προκύπτουν μέσα από ηλεκτρονικές διασταυρώσεις και άρα δεν αποτυπώνονται σε αυτήν, οι δικαιούχοι μπορούν αποκλειστικά εντός του 6ου μήνα ισχύος της αίτησης να την ανακαλέσουν και να υποβάλουν νέα.

«Οι ΗΠΑ μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια Ερντογάν»