Μυστική διπλωματία: Ο Ακάρ «καρφώνει» συζητήσεις για Αιγαίο στα ΜΟΕ Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Θέατρο» οι δηλώσεις ΥΕΘΑ - Θέτει θέμα ΜΟΕ Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλούσι Ακάρ, στο πλαίσιο της συνόδου του ΝΑΤΟ.

Μυστική διπλωματία: Ο Χουλούσι Ακάρ  από τον Έβρο «καρφώνει» συζητήσεις για το Αιγαίο και τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στα ΜΟΕ

Μυστική διπλωματία: Μετά την αποκάλυψη του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου για την Μυστική Συνάντηση του Βερολίνου μεταξύ των συμβούλων του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έρχεται μια δεύτερη αποκάλυψη.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ μίλησε για επικείμενη συνάντηση μεταξύ αξιωματούχων Ελλάδας και Τουρκίας τις επόμενες ημέρες στην Άγκυρα.

«Για να συζητηθούν ζητήματα που οδήγησαν σε κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των δύο πλευρών τις προηγούμενες ημέρες», διευκρίνισε σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ», κατά την επίσκεψή του στην Αδριανούπολη, συνοδευόμενος από ανώτατους στρατιωτικούς αξιωματούχους.

Προφανώς ο Τούρκος υπουργός άμυνας αναφέρεται στις συναντήσεις που γίνονται στο πλαίσιο των ΜΟΕ. Ωστόσο η Ελλάδα δεν έχει καν κρίνει σκόπιμο να ανακοινώσει μια τέτοια συνάντηση, κι έτσι για μια ακόμα φορά μαθαίνουμε τι συζητούν στα ελληνοτουρκικά μέσω της Άγκυρας.

«Προσπαθούμε να λύσουμε προβλήματα μέσω τέτοιων συναντήσεων. Συνεχίζουμε να κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση», είπε χαρακτηριστικά ο Ακάρ.

Η Τουρκία για μια ακόμα φορά αποκαλύπτει κάτι που η Ελλάδα επιμελώς κρατά ασαφές για να μην προκληθούν αντιδράσεις: Έχει ήδη μπει σε συζητήσεις στο πλαίσιο των ΜΟΕ για το Αιγαίο. 

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση προσπαθεί να εμφανιστεί αδιάλλακτη, ενώ μόνο μετά την παρέμβαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ πως η μόνη διαφορά μας με τους Τούρκους είναι η υφαλοκρηπίδα, περιέλαβε την άποψη αυτή στις δηλώσεις τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Από την πλευρά του πάντως ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μιλώντας την Πέμπτη στον Antenna παραδέχθηκε πως «δεν είμαστε σήμερα σε επίπεδο διερευνητικών συζητήσεων με την Τουρκία, αλλά σε επίπεδο επαφών που θα μπορούσαν, αν πετύχουν, να οδηγήσουν σε επανέναρξη των διερευνητικών».