ανασχηματισμός Ποια ΜΜΕ πήραν €20 εκ. από την κυβέρνηση για τον Κορονοϊό Πέτσας: Καμία διαφορετική κινητικότητα στον Έβρο : Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα μέχρι τις 4 Μαΐου 13033 Κωδικοί μετακίνησης Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τι αλλάζουν στο 13033 Πέτσας: Ξέρουμε να προστατεύουμε τα εθνικά μας συμφέροντα Δεν μπορεί το ΝΑΤΟ να είναι αδιάφορο στην παραβατικότητα της Τουρκίας, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στην ενημέρωση των συντακτών

Ποια ΜΜΕ πήραν €20 εκ. από την κυβέρνηση για την καμπάνια αναφορικά με τον Κορονοϊό – Στη δημοσιότητα η λίστα με τα ποσά που έλαβαν

Κουβέντα από τον Στ. Πέτσα για τα κριτήρια βάσει των οποίων διανεμήθηκαν σχεδόν 20 εκατομμύρια ευρώ σε ΜΜΕ για τις καμπάνιες της πανδημίας.

Στη δημοσιότητα έδωσε σήμερα η κυβέρνηση τη ΛΙΣΤΑ με τα ποσά που έλαβαν περισσότερα από 1.200 ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται «ανύπαρκτα» sites και άγνωστα blogs, στο πλαίσιο της κρατικής διαφημιστικής εκστρατείας για την πανδημία.

Από μια πρώτη ανάγνωση στη ΛΙΣΤΑ π[ου δόθηκε στη δημοσιότητα προκύπτει σαφής χρηματοδότηση του φιλοκυβερνητικού Τύπου και των ηλεκτρονικών ΜΜΕ, καθώς συγκεκριμένα μέσα φαίνονται να έχουν εισπράξει τριπλή χρηματοδότηση από την «Εφημερίδα των Συντακτών» απασχολώντας πολύ λιγότερους εργαζόμενους και έχοντας πολύ μικρότερες πωλήσεις στο περίπτερο.

Η δημοσίευση της λίστας έρχεται με καθυστέρηση σχεδόν ένα μήνα, καθώς η κυβέρνηση έπρεπε να κάνει… ποιοτικό και ποσοτικό έλεγχο, όπως είπε για ακόμα μία φορά το μεσημέρι ο Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε πως «χρειαζόταν να εξακριβωθεί ότι έγιναν από κάθε μέσο ξεχωριστά οι αναρτήσεις και οι καταχωρήσεις και η μετάδοση των μηνυμάτων της εκστρατείας» αλλά δεν αναφέρθηκε καθόλου στα κριτήρια με βάσει τα οποία έγινε η διανομή των σχεδόν 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Τέλος, ο κ. Πέτσας σημείωσε πως από την αρχή «προβλέφθηκε ότι οι πληρωμές των μέσων που θα συμμετείχαν στην εκστρατεία θα γίνονταν από το υπουργείο Οικονομικών με βάσει τα τιμολόγια που θα εκδίδονταν και χωρίς φυσικά επιστροφές».

Ποια ΜΜΕ πήραν €20 εκ. από την κυβέρνηση για τον Κορονοϊό ΛΙΣΤΑ

Για να δείτε την πλήρη λίστα ΚΛΙΚ ΕΔΩ