καταδρομικό USS Bonhomme Richard

Στις φλόγες το καταδρομικό USS Bonhomme Richard  στη ναυτική βάση του San Diego – Υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες  μετά από έκρηξη

Κόλαση πυρός από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στο αμερικανικό καταδρομικό USS Bonhomme Richard στη ναυτική βάση του San Diego. Η φωτιά ξεκίνησε στις 8:51 το πρωί της Κυριακής (τοπική ώρα) 12 Ιουλίου. Εκείνη την ώρα στο πλοίο βρίσκονταν περίπου 200 άτομα από τα μέλη του πληρώματος.

Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο υπάρχουν 11 τραυματίες που έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Εικόνες από κάμερες web σε ζωντανή μετάδοση για τουλάχιστον 90 λεπτά έδειχναν πυκνά σύννεφα καπνού να βγαίνουν από το μεγάλο κατάστρωμα. Πυροσβέστες ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες.

 

Το  USS Bonhomme Richard βρίσκεται από το 2018 στη ναυτική βάση του Σαν Ντιέγκο προκειμένου να κάνει τις απαραίτητες αναβαθμίσεις για να υποστηρίξει τα  F-35B.

Σύμφωνα με σχετική δημοσίευμα στο ptisidiastima.com το USS Bonhomme Richard είναι το τρίτο πλοίο με αυτό το όνομα στο αμερικανικό Ναυτικό μέχρι σήμερα, με βάση την φημισμένη φρεγάτα του μεγάλου Αμερικανού θαλασσοπόρου John Paul Jones κατά τη διάρκεια του επαναστατικού πολέμου. Το μοτό του πλοίου είναι το περιβόητο “Δεν έχω αρχίσει ακόμα να πολεμάω”.

Πρόκειται για ένα πλοίο κλάσης Wasp, αμφίβιο αποβατικό με ικανότητα μεταφοράς του μεγαλύτερου μέρους μιας Εκστρατευτικής Μονάδας Πεζοναυτών όχι μόνο εν πλω αλλά και απευθείας στο θέατρο επιχειρήσεων με οργανικά αποβατικά σκάφη ή αερόστρωμνα και ελικόπτερα.

Μπορεί να εκτελέσει αεροπορικές επιχειρήσεις τόσο με ελικόπτερα όσο και με μαχητικά αεροσκάφη AV-8B Harrier ΙΙ και στο μέλλον και με F-35B Lightning II κάθετης από-προσγείωσης.

Χάρη στα 8 πλοία της κλάσης Wasp και στα επόμενα της κλάσης America συμπλήρωνεται ένας κρίσιμος αριθμός 20 αεροπλανοφόρων για το αμερικανικό Ναυτικό.