ΗΠΑ: «Πόρτα» στον Παναγιωτόπουλο - Άκυρο το ταξίδι στην Ουάσιγκτον Νόμος περί προμηθειών: Τα γυρνάει τώρα ο Παναγιωτόπουλος Τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν τον ΥΕΘΑ στις Οινούσσες Παναγιωτόπουλος: Εκτός δεκάδας στην αξιολόγηση υπουργών Κορονοϊός: Πόσο κοντά ήρθαν Κέλλας Παναγιωτόπουλος ΦΩΤΟ Κορονοϊός: Πόσο κοντά ήρθαν Κέλλας Παναγιωτόπουλος - Ο βουλευτής Λάρισας  που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο είχε νωρίτερα συναντήσει τον ΥΕΘΑ Παναγιωτόπουλος - Ακάρ τα είπαν για τα ΜΟΕ ενόψει ΝΑΤΟ

Ο υπουργός άμυνας των ΗΠΑ έριξε «πόρτα» στον Έλληνα υπουργό Νίκο Παναγιωτόπουλο – Άκυρο το ταξίδι που θα γινόταν τις επόμενες ημέρες

Η Ελλάδα προχώρησε το βράδυ της Τετάρτης στην ακύρωση του ταξιδιού του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου στις ΗΠΑ, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για τις 20-21 Ιουλίου.

Ο κ.Παναγιωτόπουλος ήταν προσκεκλημένος του Αμερικανού ομολόγου του Μαρκ Έσπερ, καθώς η μεταξύ τους συνάντηση στις 23 Μαρτίου, είχε αναβληθεί λόγω κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός άμυνας Μαρκ Έσπερ διεμήνυσε ότι ο Έλληνας υπουργός είναι καλοδεχούμενος στις ΗΠΑ, αλλά δεν μπορεί να έχει συνάντηση μαζί του με φυσική παρουσία. Θα μπορούσαν να συναντηθούν μόνο μέσω τηλεδιάσκεψης.

Την ίδια ώρα δεν είχε καρποφορήσει η προσπάθεια να κλείσει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ραντεβού με τον αμερικάνο υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Σύμφωνα με τον ρεπόρτερ του ΑΝΤ1 Χρήστου Μαζανίτη, η ελληνική πλευρά θεώρησε ότι δεν υπήρχε λόγος να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη στην παρούσα φάση, κι έτσι προχώρησε στην ακύρωση της επίσκεψης.

Οι κακές γλώσσες αποδίδουν την «ψυχρή» αμερικανική συμπεριφορά στην επικείμενη υπογραφή της πρόσκησης των γαλλικών φρεγατών [email protected] αλλά και στο γεγονός ότι υπήρξαν χωρλις ουσιαστικό λόγο μεγάλες καθυστερήσεις σε προγράμματα τα οποία αφορούσαν τις ΗΠΑ, όπως για παράδειγμα τα ελικόπτερα MH-60R, τα οποία καθυστέρησαν χαρακτηριστικά.