ελληνικός στόλος Αρχηγείο Στόλου: Ποιος Αναλαμβάνει Διοικητής Φρεγατών
naftiko - ormi

Ο ελληνικός Στόλος στο Αιγαίο περιμένει κίνηση αμέσως μετά την τελετή στην Αγία Σοφία – Μονάδες στα σύνορα φορτώνουν πυρομαχικά – Κάποιοι όμως είναι σε διακοπές

Ανάκληση αδειών στο Πολεμικό Ναυτικό έχει γίνει τις προηγούμενες ημέρες και ο ελληνικός στόλος βρίσκεται ήδη στο Αιγαίο αποφασισμένος να δώσει σκληρό μάθημα σε όσους επιχειρήσουν να παραβιάσουν την εθνική μας κυριαρχία.

Ο ελληνικός Στόλος στο Αιγαίο σε ετοιμότητα

Το ηθικό είναι υψηλό αν και έχουμε πληροφορίες ότι παρά την ανάκληση των αδειών του στρατιωτικού προσωπικού υπάρχουν και κάποιοι που δεν είναι στην υπηρεσία τους, αλλά εθεάθησαν σε τουριστικά νησιά.

Πηγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι οι κινήσεις του τουρκικού στόλου παρακολουθούνται σε πραγματικό χρόνο από τον θάλαμο επιχειρήσεων και πως ο ελληνικός στόλος «είναι εκεί που πρέπει να είναι».

Oruc Reis: Πού είναι ΤΩΡΑ 25/7/2020 

Η ανάκληση των αδειών ισχύει για όλους κύριοι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ ή υπάρχουν εξαιρέσεις για ανωτάτους; Γιατί μας πληροφορούν ότι δεν έχει επιστρέψει στο πόσο του ο Αρχιπλοίαρχος διευθυντής στρατιωτικού νοσοκομείου.

Θα πρέπει η στρατιωτική ηγεσία να πάρει θέση εάν ισχύει ή όχι και τι μέτρα έχει λάβει, την ώρα που το προσωπικό βρίσκεται κυριολεκτικά με το δάκτυλο στη σκανδάλη.

Μονάδες φορτώνουν πυρομαχικά

Σε πλήρη ετοιμότητα είναι και όλα τα ραντάρ των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ πολλές μονάδες ειδικά των συνόρων έχουν ήδη φορτώσει πυρομαχικά και παραμένουν σε ετοιμότητα.

Τα στελέχη σε πολλές μονάδες έχουν ειδοποιηθεί να μην απομακρύνονται από την έδρα της Μονάδας τους και να είναι έτοιμοι να επιστρέψουν εάν χρειαστεί.

«Το ότι ο Τούρκος έχει να αντιμετωπίσει τακτικό στρατό (με ότι προβλήματα και να έχει αυτός) σχεδόν 100 χρόνια, μην το υποτιμούμε. Μόνο με αντάρτες με καλάσνικοφ τα έχει βάλει. Δεν έχει βρει απέναντί του , ούτε αεροπορία, ούτε ναυτικό, ούτε τεθωρακισμένα, ούτε αντιεροπορικά συστήματα», σχολιάζουν απόστρατοι στο διαδίκτυο και αυτή είναι η πραγματικότητα.

Μένει να δούμε τι επιλογή έχει κάνει η Τουρκία