Συμβούλιο Άμυνας: Αυτά είναι τα σενάρια για θητεία και προσλήψεις ΕΠΟΠ Ελλάδα - Τουρκία: Γιατί δεν συγκαλείται το ΚΥΣΕΑ

ΕλλάδαΤουρκία: Γιατί δεν συγκαλείται το ΚΥΣΕΑ – Η κυβέρνηση για μια ακόμα φορά αναλώνεται σε συσκέψεις χωρίς θεσμικό υπόβαθρο

Την κραυγαλέα αντίφαση, της άμεσης κινητοποίησης των Ενόπλων Δυνάμεων με την τουρκική NAVTEX ότι πρόκειται να κάνει έρευνες, και με τον πρωθυπουργό να αποφεύγει να συγκαλέσει θεσμικά όργανα, όπως το ΚΥΣΕΑ επισημαίνει με ανακοίνωσή του ο Τομεάρχης Εξωτερικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος.

Γιατί δεν συγκαλείται το ΚΥΣΕΑ

Στη δήλωσή του ο κ. Κατρούγκαλος επισημαίνει:

«Οι πρόσφατες εξελίξεις, με τη προαναγγελία ερευνών Τουρκικού σκάφους σε περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, αποτελούν συνέπεια του κενού στρατηγικής και των εσωτερικών αντιφάσεων της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης, που παρέδωσε πλήρως την πρωτοβουλία των κινήσεων στην επιθετικότητα της άλλης πλευράς.

Οι κυρώσεις που κυρίως λειτουργούν προληπτικά, δεν διεκδικήθηκαν εγκαίρως και τέθηκαν όψιμα τόσο στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο – χωρίς ανταπόκριση- όσο και σήμερα ενώπιον του Γερμανού Υπουργού Εξωτερικών.

Παράλληλα, όλη την ημέρα οι διαρροές από το Υπουργείο Άμυνας μιλούν για συναγερμό και πανστρατιά στις ένοπλες δυνάμεις, αλλά την ίδια στιγμή ο κ. Μητσοτάκης αποφεύγει να συγκαλέσει καν το αρμόδιο θεσμικό όργανο, το ΚΥΣΕΑ.

Αυτή η κραυγαλέα αντίφαση σε καμία περίπτωση δεν συνάδει με μια στάση ψυχραιμίας και αποφασιστικότητας που οφείλει να εκπέμπει η πολιτική ηγεσία σε κρίσιμες εθνικά περιστάσεις.

Όπως δήλωσε ήδη ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, το ελάχιστο που περιμένουμε από την κυβέρνηση είναι, σε περίπτωση απόπειρας έρευνας στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, να μην κάνει τίποτα λιγότερο από όσα κάναμε εμείς τον Οκτώβρη του 2018.
Και να πει αυτή τη φορά όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό».