παραίτηση συνδικαλιστή εισαγγελέα

Τι σηματοδοτεί η εκλογή του Δημήτρη Κοντούρη ως προέδρου στην πρωτοβάθμια αυτόνομη οργάνωση στρατιωτικών ΕΣΠΕ Βόλου

Αλλαγή ηγεσίας σε μια από τις πρωτοβάθμιες οργανώσεις που έχουν αποχωρήσει από την ΠΟΜΕΝΣ πριν λίγους μήνες, σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες και μάλλον πέρασε στα ψιλά.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση νέος πρόεδρος εκλέχθηκε ο Δημήτρης Κουντούρης, στην Ένωση Στρατιωτικών Βόλου – Μαγνησίας, μετά την παραίτηση από την θέση αυτή του Βασιλείου Δερβίση (1-6-2020) κατόπιν προσωπικών προβλημάτων, την οποία κατέβαλλε το αναπληρωματικό μέλος Συμεών Αθανασιάδης αλλά και της παραίτησης της Γεν. Γραμματέας Μαρίας Καρτσάνας (30-6-2020).

Σαν πρώτο θέμα της ημερησίας διάταξης έθεσε ο Αντιπρόεδρος Κακκάβας Ελευθέριος την ανακήρυξη νέου Προέδρου, αλλά και τις επιθυμίες των μελών για την θέση αυτής.

Επιθυμία δήλωσαν τα μέλη Δημήτριος Κοντούρης και η Μαρία Καρτσάνα.

Μετά την εκλογή του Προέδρου τέθηκε ως θέμα της γενικής αναδιάρθρωσης του Δ.Σ., διότι μετά την εκλογή του Προέδρου ο οποίος προέρχεται από το Σώμα του Στρατού Ξηράς ο Αντιπρόεδρος πρέπει να προέρχεται από διαφορετικό Σώμα σύμφωνα με το καταστατικό της Ένωσης άρθρο 18 παρ.1.

Παραιτήθηκε ο νυν Αντιπρόεδρος Ελευθέριος Κακκάβας, λόγω το ότι προέρχεται από το Σώμα του Στρατού Ξηράς. Επιθυμία για την κάλυψη της θέσης του Αντιπροέδρου εξέφρασε ο Ανέστης Πιπικάκης και η οποία ψηφίστηκε παμψηφεί.

Για την θέση του Γεν. Γραμματέα εξέφρασε επιθυμία ο Δημήτριος Τσιοπράς και η οποία ψηφίστηκε παμψηφεί. Για την θέση του Ταμία δεν εκφράστηκε κάποια επιθυμία, οπότε θα καλυφθεί από τον νυν Ταμία Χρήστο Κόμναρη , ενώ για την θέση του αναπληρωτή Γεν. Γραμματέα εξέφρασε επιθυμία ο Συμεών Αθανασιάδης και η οποία ψηφίστηκε παμψηφεί.

Κατόπιν των ανωτέρω, το Διοικητικό Συμβούλιο ανασυγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Πρόεδρος: Δημήτριος Κοντούρης
Αντιπρόεδρος: Ανέστης Πιπικάκης
Γενικός Γραμματέας: Δημήτριος Τσιοπράς
Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας: Συμεών Αθανασιάδης

Ταμίας : Χρήστος Κόμναρης

Μέλος: Μαρία Καρτσάνα
Μέλος: Κακκάβας Ελευθέριος

Covid19: Έχει ατομική ευθύνη ο ΥΕΘΑ ή ...YOLO; click

Τι σηματοδοτεί η εκλογή του Δημήτρη Κοντούρη στην ΕΣΠΕ Βόλου

Ο Δημήτρης Κοντούρης θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η «ήρεμη δύναμη» στον χώρο του στρατιωτικού συνδικαλισμού και κυρίως ως ο άνθρωπος ο οποίος επιδιώκει τη σύνθεση και τον τερματισμό της διχόνοιας. Για τον λόγο αυτό ήταν ένας από τους πρώτους που έτειναν χείρα συνεργασίας με την ΠΟΕΣ, βάζοντας κατά μέρος τις όποιες διαφωνίες και αντιπαραθέσεις μπροστά στο κοινό καλό.

Και πέτυχε να μπορεί να συζητά με όλες τις πλευρές, τουλάχιστον με αυτές που δεν επιθυμούν την πλήρη απομόνωση. Η ανάδειξή του στο προεδρείο της ΕΣΠΕ Βόλου, προαναγγέλλει εξελίξεις και σε άλλα πρωτοβάθμια σωματεία τους επόμενους μήνες.