ΕΕΤΑΑ παιδικοί σταθμοί: Voucher για 15.000 νέες θέσεις με ΕΣΠΑ A21 Α21 ΟΠΕΚΑ: Τι ώρα μπαίνει το επίδομα παιδιού γ' δόση για το 2020 - Τι πρέπει να κάνετε αν γράφει στο A21 «αχρεωστήτως καταβληθέντα»Επίδομα παιδιού 2020: Πληρωμή Μαρτίου Μαϊου Ιουλίου Α21 ΟΠΕΚΑ

Α21 ΟΠΕΚΑ: Τι ώρα μπαίνει το επίδομα παιδιού γ’ δόση για το 2020 – Τι πρέπει να κάνετε αν γράφει στο A21 «αχρεωστήτως καταβληθέντα»

Α21 ΟΠΕΚΑ στις 31 Ιουλίου

Στις 31 Ιουλίου θα καταβληθεί το επίδομα παιδιού Α21 ενώ η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων έχει κλείσει από τις 17 Ιουλίου προσωρινά, όπως άλλωστε συμβαίνει πριν από κάθε νέα πληρωμή.

ΠΡΟΣΟΧΗ για το επίδομα Παιδιού Α21:

Η εκκαθάριση βγήκε. Σε όσους γράφει «αχρεωστήτως καταβληθέντα», σημαίνει προφανώς πως σύμφωνα με τη νέα φορολογική δήλωση ανέβηκε το εισόδημά τους και άλλαξαν κλίμακα.

Μέχρι να καλυφτεί η διαφορά μεταξύ των όσων έχων εισπράξει στις προηγούμενες δυο δόσεις και μεταξύ των όσων κανονικά θα έπρεπε να έχουν εισπράξει, ή δεν θα πληρωθούν καθόλου σε αυτήν τη δόση ή θα πληρωθούν λιγότερα.

Αν γράφει «αχρεωστητως καταβληθέντα από προηγούμενα έτη», σημαίνει πως έχετε οφειλές όχι από το 2020 αλλά από προηγούμενες χρονιές. Καλό θα είναι να επικοινωνήσετε με τον ΟΠΕΚΑ για περισσότερες πληροφορίες.

Τι ώρα μπαίνει το επίδομα παιδιού Α21

Όπως συμβαίνει κάθε φορά η πληρωμή γίνεται την προηγούμενη δηλαδή στις 30 του μήνα για την τρίτη δόση από τις απογευματινές ώρες και ανάλογα την τράπεζα που έχει δηλώσει ο δικαιούχος.

Συντάξεις Φεβρουαρίου 2020 ΕΦΚΑ ΙΚΑ ΟΑΕΕ Ποιοι παίρνουν αναδρομικά Α21 ΟΠΕΚΑ: Τι ώρα μπαίνει το επίδομα παιδιού γ' δόση 2020 A21

ΟΠΕΚΑ Επίδομα παιδιού γ’ δόση 2020 A21

Α21 γ’ δόση: Το Επίδομα Παιδιού υπολογίζεται με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα που έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2020 και σύμφωνα με την τελευταία εκκαθαριστική φορολογική δήλωση. Συνιστάται, οι ενδιαφερόμενοι να έχουν εγκαίρως υποβάλει τη φορολογική δήλωση του τρέχοντος έτους.

Σε αυτό το σημείο διευκρινίζεται ότι μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης 2020 (του τρέχοντος έτους) ή η τροποποιητική αυτής, το ποσό που επιδόματος επανυπολογίζεται αυτομάτως με βάση το δηλούμενο εισόδημα και δεν απαιτείται υποβολή εκ νέου αίτησης Α21.

Υπενθυμίζεται προς όλους τους ενδιαφερομένους ότι για να χορηγηθεί το Επίδομα Παιδιού θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση, η οποία αποθηκεύτηκε προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Η 3η διμηνιαία δόση του 2020 (αφορά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο) θα καταβληθεί την Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020 (τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, όπως έχει καθιερωθεί για το σύνολο των επιδομάτων).

Το επίδομα παιδιού χορηγείται από το πρώτο παιδί και το συνολικό ποσό καθορίζεται από τον αριθμό των εξαρτώμενων παιδιών και την κατηγορία του οικογενειακού εισοδήματος.

Το ποσό του επιδόματος ανέρχεται σε 70 ή 42 ή 28 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί ανά μήνα, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος και σε 140 ή 84 ή 56 από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί, ανά μήνα.

Ηλεκτρονική αίτηση

Για τη χορήγηση του επιδόματος παιδιού απαιτείται η υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης, κατ’ έτος, μέσω της ιστοσελίδας της ΗΔΙΚΑ ή του ΟΠΕΚΑ στην ειδική πλατφόρμα, από τον υπόχρεο υποβολής της αίτησης φορολογίας εισοδήματος ή τη σύζυγο του με τη χρήση των προσωπικών κωδικών του taxisnet.

Τα πεδία της αίτηση A21 προσυμπληρώνονται, αντλώντας στοιχεία από τον ΑΜΚΑ. Κατά το στάδιο της υποβολής, μέσω on line διασύνδεσης της ΗΔΙΚΑ με την ΑΑΔΕ, προσυμπληρώνονται στην αίτηση τα ετήσια εισοδήματα των μελών της οικογενείας που συμμετέχουν στο Α21.

Το επίδομα παιδιού παρέχεται σε πάνω από 900.000 οικογένειες και αφορά πάνω από 1.5 εκ. παιδιά, ενώ η ετήσια δαπάνη ανέρχεται σε περίπου 1.050.000.000 ευρώ. Καταβάλλεται σε 6 διμηνιαίες δόσεις με βάση τα στοιχεία της τελευταίας εκκαθαρισμένης φορολογικής δήλωσης.