Αποτελέσματα Πανελληνίων 2020: Βγαίνουν σήμερα στη διαδικτυακή πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας results.it.minedu.gov.gr

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2020 σήμερα στο results.it.minedu.gov.gr

Σημαντική ημέρα η σημερινή (10/07) για τους υποψήφιους των Πανελλήνιων Εξετάσεων 2020, καθώς θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα, σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας που στάλθηκε προς όλες τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ειδικότερα, οι υποψήφιοι τόσο των Γενικών όσο και των Επαγγελματικών Λυκείων θα μάθουν τις βαθμολογίες τους μετά τις 12:00 μέσα από την πλατφόρμα του results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Όσον αφορά στην ανάρτηση των αποτελεσμάτων στα σχολεία, υπενθυμίζεται ότι για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων, οι καταστάσεις που θα ανακοινωθούν, θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά του στοιχεία.

Επίσης, το Υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει τα στατιστικά στοιχεία από τις φετινές βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων και έτσι θα μπορέσει να γίνει αρχική εκτίμηση για τις μεταβολές στις βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, οι οποίες παραδοσιακά δημοσιοποιούνται στα τέλη Αυγούστου.

Μηχανογραφικό Δεκτίο 2020: Πώς θα γίνει η υποβολή 

Μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών και συγκεκριμένα από το Σάββατο (11/07), οι υποψήφιοι θα πρέπει να οριστικοποιήσουν τις επιλογές τους στο Μηχανογραφικό τους Δελτίο στην πλατφόρμα exams.it.minedu.gov.gr.

Η τελική ημερομηνία καταχώρησης του οριστικοποιημένου Μηχανογραφικού είναι η 17η Ιουλίου. Μέχρι τότε, αναμένεται να έχουν ανακοινωθεί και οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων, οι εξετάσεις των οποίων θα ολοκληρωθούν στις 13 Ιουλίου.

Επισημαίνεται ότι η προθεσμία της 17ης Ιουλίου για την υποβολή του Μηχανογραφικού είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να το τροποποιήσει ή/και να το οριστικοποιήσει.

«Οι ΗΠΑ μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια Ερντογάν»