Ανασχηματισμός έως 9 Ιουλίου - Ποια ονόματα ακούγονται στο ΥΠΕΘΑ ανασχηματισμός Εθνικής Άμυνας Κορονοϊός: Αρχηγός περιμένει αποτελέσματα για Covid-19 άδειες Πάσχα στρατιωτικών και έξοδοι στρατιωτών ΓΔΑΕΕ: Βγήκε το ΦΕΚ με τους διορισμούς - Τι περίεργο έχει Μισαήλ Παπαδάκης ΓΔΑΕΕ -Αναπληρωτής έκπληξη: Ταξίαρχος που προπηλάκισε ο Καμμένος «Χακί» συνδικαλισμός με «γαλάζια» τροπολογία - Aπίστευτα ρουσφέτια Επιτροπή Κοινωνικών Προβλημάτων (ΔΕΚΠ ΥΠΕΘΑ Λέρος - Κλοπή Όπλων: Ποιοι βρήκαν ευκαιρία και ζητούν ΚΥΣΕΑ & κρίσεις Ακρόαση Πολιτικού Προσωπικού από ΓΓ ΥΠΕΘΑ ΥΠΕΘΑ: Ποια στρατόπεδα προτάθηκαν για να γίνουν φυλακές

Ανασχηματισμός έως τις 9 Ιουλίου, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες – Πώς επηρεάζει το ΥΠΕΘΑ – Ποια ονόματα ακούγονται

Θέμα ημερών φαίνεται πως είναι οι ανακοινώσεις για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Η χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου έστω και μέσω τηλεδιάσκεψης όλα δείχνουν πως ήταν η τελευταία με αυτή την σύνθεση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει με την συμπλήρωση ενός χρόνου στην εξουσία να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα επανεκκίνησης μετά την πανδημία και τις σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις που υπήρξαν.

Ο ανασχηματισμός θα είναι δομικός, όπως είχε πει ο πρωθυπουργός σε συνομιλία που είχε με τους δημοσιογράφους κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στο Ισραήλ. Αυτό σημαίνει πως οι αλλαγές τουλάχιστον σε επίπεδο υπουργών θα είναι μετρημένες, ενώ οι περισσότερες αναμένεται να γίνουν στους υφυπουργούς.

Ανασχηματισμός έως 9 Ιουλίου – Ποια ονόματα ακούγονται στο ΥΠΕΘΑ

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο ΥΠΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος δεν αναμένεται να μετακινηθεί από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Αυτός που φαίνεται να φεύγει στον επικείμενο ανασχηματισμό, πλην εκπλήξεων είναι ο υφυπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής.

Τα ονόματα που ακούγονται ότι θα τον αντικαταστήσουν είναι πολλά. Ας δούμε ορισμένα από αυτά

  • Βουλευτής Σερρών Τάσος Χατζηβασιλείου, ο οποίος είναι γραμματέας της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων
  • Βουλευτής Έβρου Σταύρος Κελέτσης, ο οποίος είναι Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ
  • Βουλευτής Νοτίου τομέα Αθηνών και απόστρατος του ΠΝ Διονύσης Χατζηδάκης
  • Βουλευτής Λακωνίας και πρώην ΥΦΕΘΑ Θανάσης Δαβάκης
  • Βουλευτής Κερκύρας και απόστρατος του ΠΝ Στέφανος Γκίκας
  • Βουλευτής Πειραιά και απόστρατος του Στρατού Ξηράς Νικόλαος Μανωλάκος

Οι εντός, οι εκτός και οι καραμπόλες

Ανασχηματισμός: Σύμφωνα με το thetoc.gr Τα δεδομένα τα τελευταία 24ωρα συνεχώς αλλάζουν, στο πρωθυπουργικό μπλοκάκι μπαίνουν ονόματα, τα οποία στην συνέχεια σβήνονται και την θέση τους παίρνουν κάποια άλλα. Σύμφωνα με τις τελευταίας πληροφορίες στον επικείμενο ανασχηματισμό, ο Στέλιος Πέτσας αναβαθμίζεται και αναλαμβάνει το υπουργείο Εργασίας, με τον Γιάννη Βρούτση να μένει εκτός πληρώνοντας την υπόθεση των Κ.Ε.Κ.

Επίσης όλα δείχνουν πως από το υφυπουργείο Αθλητισμού αποχωρεί ο Λευτέρης Αυγενάκης, το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο έχει προταθεί σε αρκετά κοινοβουλευτικά στελέχη αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις. Ωστόσο δεν αποκλείεται να γίνει η έκπληξη και να αναλάβει πρόσωπο από τον χώρο του αθλητισμού.

Εκτός απροόπτου εκτός του υπουργείου Τουρισμού θα βρεθεί ο Χάρης Θεοχάρης και την θέση του θα πάρει πιθανότατα ο Θόδωρος Ρουσόπουλος που μετά την επιστροφή του στο κοινοβούλιο, αναλαμβάνει και χαρτοφυλάκιο και μάλιστα κομβικό μετά τις σημαντικές απώλειες που υπέστη ο συγκεκριμένος κλάδος λόγω του Κορονοϊού.

Το “φαβορί” για την θέση του εκπροσώπου

Ανασχηματισμός: Στην περίπτωση που επιβεβαιωθεί η αναβάθμιση του Στέλιου Πέτσα, τότε θα έχουμε την πρώτη καραμπόλα κάτι που παραδοσιακά συμβαίνει σε κάθε ανασχηματισμό. Πολλά είναι τα ονόματα που έχουν ακουστεί το τελευταίο διάστημα χωρίς τίποτα μέχρι στιγμής δεν έχει “κλειδώσει”. Αρχικά στο τραπέζι έπεσε το όνομα του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσου ωστόσο λόγω του δύσκολου έργου που έχει αναλάβει όπως είναι ο συντονισμός του κυβερνητικού έργου, τα σχέδια άλλαξαν.

Στην συνέχεια ακούστηκε το όνομα του βουλευτή Επικρατείας και καθηγητή Χρήστου Ταραντίλη, ωστόσο της τελευταίες ώρες παίζει έντονα το όνομα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Σπήλιου Λιβανού. Ο πρωθυπουργός είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την παρουσία του στην Βουλή και δεν αποκλείεται να αναλάβει την θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Χαρτοφυλάκιο για την “Ανάκαμψη”

Μεγάλη σημασία δίνει ο πρωθυπουργός στην διαχείριση του πακέτου των 32 δισ. που αναμένεται να πάρει η χώρα μας για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση από την πανδημία αλλά και να μπορέσει από την ύφεση να περάσει σύντομα σε ρυθμούς ανάπτυξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες αρχικά υπήρξε το ενδεχόμενο να υπάρξει θέση αναπληρωτή υπουργού στο υπουργείο Ανάπτυξης ή στο Οικονομικών που θα έχει ως μοναδικό αντικείμενο την σωστή διαχείριση του συγκεκριμένου ποσού.

Όσο όμως περνούσαν οι μέρες τόσο κέρδιζε πόντους η σύσταση ενός υπουργείου γι’ αυτόν τον σκοπό. Στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες τότε την θέση θα αναλάβει ο Θόδωρος Σκυλακάκης που συγκέντρωσε πολύ υψηλή βαθμολογία για την αποτελεσματικότητα που είχε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Ενώ ρόλο αναμένεται να έχει και ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Άλεξ Πατέλης.

Ανασχηματισμός έως 9 Ιουλίου – Ποια ονόματα ακούγονται στο ΥΠΕΘΑ

Οι σίγουροι και τα ερωτήματα

Ωστόσο όσο φτάνουμε κοντά στις επίσημες ανακοινώσεις τόσο πληθαίνουν και τα ερωτήματα για ορισμένα πρόσωπα, όπως στο υπουργείο Μετανάστευσης που υπήρξαν αρκετές γκρίνιες για την αποτελεσματικότητα του Νότη Μηταράκη αυτό δεν σημαίνει πως θα αποχωρήσει και πιθανότατα θα του δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία.

Στον αντίποδα υπήρξε η εξαιρετική δουλειά που έγινε από τον Νίκο Χαρδαλιά που ακούστηκε πως θα αναβαθμιστεί, όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει του δεύτερου κύματος της πανδημία που αναμένουμε, δεν αναμένεται να τον μετακινήσει.

Γκρίνιες για την Μενδώνη

Ανασχηματισμός: Επίσης γκρίνιες υπήρξαν και για τους χειρισμούς της Λίνας Μενδώνη με τα επιδόματα των καλλιτεχνών. Οι πληροφορίες για το μέλλον της στο υπουργείο Πολιτισμού διίστανται, πάντως στην περίπτωση που αποχωρήσει στην κυβέρνηση θα μπει πρόσωπο θα προέρχεται από τον χώρο της κεντροαριστεράς καθώς στο Μαξίμου επιθυμούν να μετέχουν στο υπουργικό συμβούλιο στελέχη που προέρχονται και από άλλους πολιτικούς χώρους.

Εάν επιβεβαιωθεί το παραπάνω σενάριο τότε ο Γιάννης Μανιάτης θα αναλάβει το υπουργείο Ενέργειας το οποίο θα αυτονομηθεί και θα αποκοπεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Θολό είναι το τοπίο για τον Μάκη Βορίδη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Πληροφορίες τον θέλουν να παραμένει, ωστόσο υπάρχουν σενάρια περί μετακίνησης του.

Στους λεγόμενους αμετακίνητους είναι ο Χρήστος Σταϊκούρας – αν και στους υφυπουργούς του θα υπάρξουν αλλαγές, ο Νίκος Δένδιας, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Βασίλης Κικίλιας, ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Κώστας Καραμανλής, ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Κυριάκος Πιερακάκης, η Νίκη Κεραμέως η οποία όμως δεν θα είναι πιθανότατα μαζί με την Σοφία Ζαχαράκη η οποία πιθανότατα θα μετακινηθεί, ο Κώστας Τσιάρας και ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ανασχηματισμός έως 9 Ιουλίου – Ποια ονόματα ακούγονται στο ΥΠΕΘΑ