Αναδρομικά συνταξιούχων: Τριπλή εξαπάτηση λέει ο Τσίπρας για τις περιοπές που πέρασε χθες η κυβέρνηση παρά τις αποφάσεις του ΣτΕ ΚΥΣΕΑ - Τσίπρας: Κυρώσεις στην Τουρκία αν έκανε γεώτρηση 13η σύνταξη και μείωση του ΦΠΑ στο 13% για τα τρόφιμα - Τσίπρας LIVE

Αναδρομικά συνταξιούχων: Τριπλή εξαπάτηση λέει ο Τσίπρας για τις περιοπές που πέρασε χθες η κυβέρνηση παρά τις αποφάσεις του ΣτΕ

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από την Κω, όπου περιοδεύει, τόσο για τα κουτσουρεμένα αναδρομικά σε συνταξιούχους όσο και για το πλαίσιο στήριξης εργαζομένων αλλά και τον τρόπο με τον οποίο άνοιξε ο τουρισμός.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κατηγόρησε την κυβέρνηση για «τριπλή εξαπάτηση των συνταξιούχων» και «κούρεμα 60%» των αναδρομικών.

Αναδρομικά συνταξιούχων: Τριπλή εξαπάτηση λέει ο Τσίπρας

Όπως σημείωσε: «Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι από τα 3,9 δισ. ευρώ που επιδίκασε το ΣτΕ για τα αναδρομικά στους συνταξιούχους, θα δώσει στην πραγματικότητα 900 εκατ. μόνο για τις κύριες συντάξεις...Ο κ. Μητσοτάκης εξαπατά τριπλά τους συνταξιούχους:

  • Πρώτον, τους λέει κούρεμα 60% σε όσα δικαιούστε.
  • Δεύτερον, δίνοντας μόνο τις κύριες συντάξεις πίσω, ουσιαστικά αποκλείει τους χαμηλοσυνταξιούχους, όσους έχουν συντάξεις μέχρι 1000 ευρώ, διότι αυτοί είχαν απώλειες κυρίως από τα δώρα που επιδίκασε το ΣτΕ.
  • Και η τρίτη εξαπάτηση είναι ότι όποιος πάρει τα αναδρομικά, δεν θα δικαιούται να ζητήσει αυτά τα οποία το ίδιο το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει ορίσει ότι τα δικαιούται…Πρόκειται για καταφανώς αντισυνταγματική απόφαση της κυβέρνησης».

Σε συνομιλία του με φορείς του νησιού επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση και γιατί δεν αξιοποιεί το μαξιλάρι ασφαλείας των 37 δισ. ευρώ, που άφησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες και να περιοριστεί η ύφεση.

«Αν δεν είναι τούτη την ώρα η δύσκολη στιγμή για να δαπανήσει, πότε είναι; Γιατί εφόσον δεν υπάρχει δέσμευση από την Ευρώπη για στόχους και υπάρχουν τα λεφτά η κυβέρνηση δεν δαπανά;» διερωτήθηκε προειδοποιώντας για «ακόμα μεγαλύτερη ύφεση που έρχεται, με λουκέτα στην αγορά και τεράστια ανεργία».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης και με αφορμή το πόρισμα της Επιτροπής Πισσαρίδη, το οποίο δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, σημειώνοντας ότι «πρέπει το επόμενο διάστημα να οργανώσουμε μία μεγάλη συζήτηση ανοιχτή, όχι κρυφά, όχι με επιτροπές σοφών που το μόνο που ξέρουν να λένε είναι ‘απολύσεις και διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος για να πάει η οικονομία μπροστά’.

Δεν πάει η οικονομία μπροστά χωρίς κοινωνική συνοχή». Υπογράμμισε την ανάγκη για «ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο που θα απαντά στις ανάγκες της σύγχρονης εποχής».

Πηγή: www.efsyn.gr