Αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ: Δικαίωση Μπλαβέρη για τα τουρκικά fake news - Ο 6ος Στόλος ανακοίνωσε συνεκπαίδευση με συνοδευτικό του αμερικανικού πλοίου

Αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ: Δικαίωση Μπλαβέρη για τα τουρκικά fake news – Ο 6ος Στόλος ανακοίνωσε συνεκπαίδευση με συνοδευτικό του αμερικανικού πλοίου

Ο γνωστός στρατιωτικός ρεπόρτερ Λεωνίδας Μπλαβέρης αισθάνεται δικαιωμένος από τη χθεσινή του επισήμανση, την οποία αναδημοσίευσε το Armyvoice.gr και επανέρχεται με νέο σχολιασμό σήμερα:

Σήμερα στις 13:30 ώρα Ελλάδος (12:30 ώρα Νεαπόλεως όπου η έδρα του 6ου Στόλου των ΗΠΑ), επιβεβαιώθηκε η …”συνεκπαίδευση” μεταξύ Αμερικανών και Τούρκων, αλλά ταυτοχρόνως με το ίδιο tweet ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ και το χθεσινό δικό μας σχόλιο (που φαίνεται ότι το διάβασαν οι Τούρκοι,

είτε τους ενημέρωσαν από Ελλάδα οι εδώ υπηρεσίες τους) ότι όλα αυτά ήταν σκηνοθετημένες “μαϊμουδιές” της Άγκυρας, στο πλαίσιο χοντροκομένων Ψυχολογικών Επιχειρήσεων που διεξάγουν σε βάρος της χώρας μας.

Δηλαδή, μετά από παρέλευση 48 ωρών από την υποτιθέμενη “συνεκπαίδευση”, “ασθμαίνοντας και καταϊδρωμένοι” (που λέει ο λόγος), με ένα tweet του 6ου Στόλου λίγων λέξεων πληροφορηθήκαμε ότι “Από την Ομάδα Μάχης του αεροπλανοφόρου Αϊζενχάουερ το USS “Vella Gulf” (CG-72) πραγματοποίησε κοινές ασκήσεις στη Μεσόγειο με το τουρκικό σκάφος TCG “KEMALREIS” στις 28 Ιουλίου”.

Και το “tweet” του 6ου Στόλου κατέληγε ως εξής, που για μας αποτελεί και την ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ του όλου θέματος, και καταδεικνύει την “μαϊμουδιά” των Τούρκων, αλλά και την αντίδραση των Αμερικανών σε αυτήν: “Ευχαριστούμε το τουρκικό ναυτικό για τη φωτογραφία του”:

 

Τι σημαίνουν όλα αυτά επί της ουσίας

1)Εμείς γράψαμε το σχετικό σχόλιό μας στις 29/7 στις 20:30, όπου σημειώναμε΄, μεταξύ άλλων, ότι οι Αμερικανοί δεν έχουν αναφέρει το παραμικρό για “συνεκπαίδευση” ει μη μόνο οι Τούρκοι όπου στις 4 φωτό τους σε καμία δεν φαίνεται το αεροπλανοφόρο ει μη μόνο αχνά ένα καταδρομικό κλάσεως “Ticonderoga”, εκφράζοντας σοβαρές αμφιβολίες ακόμα και για το αν οι φωτό είναι από την προχθεσινή δραστηριότητα (28/7).

2)Σήμερα το μεσημέρι, 14 ώρες μετά το σχόλιό μας και 48 μετά την “συνεκπαίδευση” ήλθε το “επιβεβαιωτικό αμερικανικό tweet.

3)Το USS “Vella Gulf” είναι ένα πυραυλοφόρο καταδρομικό κλάσεως “Ticonderoga”, ίδιας κλάσεως αλλά νεότερο του USS “San Jacindo” που συνοδεύει το αεροπλανοφόρο. To “Vella Gulf” ανήκει στη ΜΟΝΙΜΗ δύναμη του 6ου Στόλου που επιχειρεί στη Μεσόγειο και δεν ανήκει ουσιαστικώς στην Ομάδα Μάχης του Αεροπλανοφόρου Αϊζενχάουερ.

4)Οι Αμερικανοί, επειδή θα τους έπρηξαν τον έρωτα για “συνεκπαίδευση” οι Τούρκοι, τους έστειλαν το “Vella Gulf” που το “ενέταξαν” στην Ομάδα του αεροπλανοφόρου Αϊζενχάουερ, η οποία βεβαίως όπως σας είχαμε ενημερώσει από χθες , έπλεε ήδη στη δυτική Μεσόγειο. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε σε καμία από τις φωτογραφίες δεν φαίνεται το αεροπλανοφόρο.

5)Το πόσο σοβαρά είχαν πάρει την “συνεκπαίδευση” αυτή οι Αμερικανοί φαίνεται και από μία μικρή μεν αλλά πολύ σημαντική “λεπτομέρεια”.

6)Οι ευχαριστίες των Αμερικανών στους Τούρκους για τη φωτογραφία που τους έστειλαν και την έβαλαν στο tweet τους ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ, ότι οι ίδιοι δεν σήκωσαν κάποιο ελικόπτερο ούτε από το “Vella Gulf”, που συμφώνως με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του σκάφους, μπορεί να φέρει μέχρι δύο,

ούτε από το …αεροπλανοφόρο, που ήταν τόσο μακριά και προφανώς εκτός εμβελείας των ελικοπτέρων του, αλλά ούτε και κάποιου μέλους του πληρώματος του “Vella Gulf” που να την είχε τραβήξει με το κινητό του, έστω!