Βασιλείου Ένοπλες Δυνάμεις: Μειώθηκαν τα επίπεδα επιφυλακής Ταμείο Εθνικής Άμυνας Κρίσεις 2020: Σήμερα ο Αρχηγός Στόλου -Τι θα γίνει στο Στρατό Ξηράς Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων 21/11: Εντυπωσιακές εκδηλώσεις στην Αθήνα

Ένοπλες Δυνάμεις: Μειώθηκαν τα επίπεδα επιφυλακής από χθες το βράδυ – Παραμένουν ωστόσο σε ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο

Ένοπλες Δυνάμεις: Μειώθηκαν τα επίπεδα επιφυλακής

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Armyvoice.gr ο «κόκκινος συναγερμός» που χτύπησε χθες στις Ένοπλες Δυνάμεις και είχε ως αποτέλεσμα να γίνουν ανακλήσεις αδειών από πολλούς διοικητές, κατέβηκε κάποια επίπεδα ήδη από χθες το βράδυ.

Αν και διαθέτουμε ακριβείς πληροφορίες για ορισμένες περιοχές στον Έβρο και στα νησιά, εν τούτους θεωρούμε σκόπιμο να μην δημοσιεύσουμε τις πληροφορίες. Ωστόσο οι ενδείξεις μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι μονάδες βρίσκονται μεν σε επιφυλακή αλλά τα επίπεδα επιφυλακής είναι πολύ χαμηλότερα σε σχέση με χθες το πρωί.

Η κινητοποίηση της Ελλάδας ήταν μεν άμεση, αλλά ίσως και να ήταν υπερβολική (εκτός κι αν υπήρξε κάποια άγνωστη στο κοινό στρατιωτική απειλή), καθώς δεν σημειώθηκε κάποια στρατιωτική κίνηση, αλλά μόνο μια ανακοίνωση NAVTEX με την οποία ενδεχομένως η Τουρκία να τεστάρει τις αντιδράσεις μας.

Σήμερα τα επίπεδα της επιφυλακής δικαίως έχουν πέσει. Τόσο στις Μονάδες όσο και στα Επιτελεία. Οι Ένοπλες Δυνάμεις ωστόσο παραμένουν σε ετοιμότητα να δράσουν εφόσον απαιτηθεί καια υτό τελικά ίσως έδειξε και η χθεσινή κινητοποίηση.