Έβρος: Με το δάχτυλο στη σκανδάλη τα στελέχη στα σύνορα, παρά το γεγονός ότι έχει πέσει το επίπεδο επιφυλακής - Τι συμβαίνει στο Αιγαίο

Το επίπεδο επιφυλακής στις Μονάδες μπορεί να μειώθηκε από το 100% που ήταν χθες, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν βρίσκονται σε επιφυλακή οι Μονάδες.

Έβρος: Με το δάχτυλο στη σκανδάλη

Το αντίθετο μάλιστα, οι πληροφορίες που έρχονται στο Armyvoice.gr λένε ότι πολλές Μονάδες στον Έβρο έχουν φορτώσει πυρομαχικά και τα στελέχη βρίσκονται κυριολεκτικά με το δάχτυλο στη σκανδάλη, φοβούμενοι τυχόν τουρκική προβοκάτσια, δεδομένου και του μηνύματος που έχει σταλεί τον περασμένο Μάρτιο στην Άγκυρα, ότι ο Έβρος είναι απόρθητος.

Ανάλογη είναι και η κατάσταση στο Αιγαίο, όπου οι Μονάδες είναι σε πλήρη ετοιμότητα να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε περιστατικό μπορεί να παρουσιαστεί.

Έβρος - Αιγαίο: Με το δάχτυλο στη σκανδάλη τα στελέχη στα σύνορα Άσκηση ΛΟΓΧΗ Το Πολεμικό Ναυτικό δείχνει τα κανόνια του

Η εικόνα στο Αιγαίο

Από τουρκικής πλευράς, σύμφωνα με την εικόνα που μεταφέρει το ΓΕΕΘΑ, δεν έχει υπάρξει κάποια μεταβολή. Τα τουρκικά πλοία που είχαν συγκεντρωθεί στην περιοχή το Ακσάζ σε τουρκικά χωρικά και ορισμένα σε διεθνή ύδατα, παραμένουν στην περιοχή.

Πάντως υπάρχουν πληροφορίες ότι αναμένεται να αποσυρθούν για επικοινωνιακούς κυρίως λόγους, ώστε να φανεί ιδιαίτερα επιτυχής η διαμεσολάβηση Μέρκελ που εμφανίζει το γερμανικός Τύπος.

Από ελληνικής πλευράς ο στόλος παραμένει στο Αιγαίο και παρακολουθεί κάθε κίνηση που γίνεται στην περιοχή.

Το τουρκικό ερευνητικό Ορούτς Ρέις παραμένει μέσα στο λιμάνι της Αττάλειας και μέχρι αργά το απόγευμα της Τετάρτης δεν είχε σημειώσει κάποια κίνηση.

Έβρος - Αιγαίο: Με το δάχτυλο στη σκανδάλη τα στελέχη στα σύνορα