Τσοχατζόπουλος

Με καρδιολογικά προβλήματα, αρρυθμίες και γενικά επιβαρυμένη υγεία μεταφέρθηκε στο Σισμανόγλειο ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Η κατάσταση της υγείας του 81χρονου πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ δεν είναι καλή και υποβάλλεται σε εξετάσεις. Αναμένεται να ακολουθήσει εισαγωγή.

Η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη είχε δηλώσει πριν λίγους μήνες ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος είναι πολύ εξαντλημένος και η υγεία του είναι πολύ επιβαρυμένη, λόγω του εγκλεισμού του.

“Ήταν υπερδύναμος και έχασε πάρα πολύ δύναμη από τη δύναμή του όσο ήταν στη φυλακή”, είχε πει χαρακτηριστικά.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, υπήρξε εκ των στενότερων συνεργατών του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου, βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ.

Συμμετείχε σχεδόν σε όλα τα υπουργικά συμβούλια των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, από τον πρώτο σχηματισμό της κυβέρνησης Ανδρέα Παπανδρέου το 1981 μέχρι το τέλος της κυβέρνησης Σημίτη το 2004, ενώ διετέλεσε υπουργός και στην οικουμενική κυβέρνηση του Ξενοφώντα Ζολώτα.

Διετέλεσε Βουλευτής από το 1974 έως το 2007. Στις εκλογές όμως του 2007 απέτυχε να εκλεγεί καθώς κατατάχθηκε στην 7η θέση ανάμεσα στους συνυποψηφίους του, ενώ στις εκλογές του 2009 δεν κατέβηκε υποψήφιος. Στις 11 Απριλίου 2011, ο πρώην υπουργός διαγράφηκε οριστικά από το ΠΑΣΟΚ.

Στις 7 Οκτωβρίου 2013 καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ποινή κάθειρξης 20 ετών για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Αποφυλακίστηκε το 2018.