Στρατηγός Φλώρος: Όποιος πατήσει τα πόδια του σε ελληνικό έδαφος μας πρώτα θα τον κάψουμε και μετά θα ρωτήσουμε ποιος είναι», είπε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Πύρινες δηλώσεις, αν αυτές που είχε κάνει και λίγο πριν αναλάβει την ηγεσία του ΓΕΕΘΑ, έκανε σήμερα ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Ανεβάζοντας τους τόνους έστειλε σκληρό μήνυμα στην Τουρκία: «Όποιος πατήσει τα πόδια του στο έδαφος, πρώτα θα τον κάψουμε και μετά θα ρωτήσουμε ποιος είναι», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας με δημοσιογράφους.

«Οι Τούρκοι με τη συμπεριφορά τους προδίδουν και μεγάλη νευρικότητα για τις εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας τους. Όσες χώρες διετέλεσαν κάποτε αυτοκρατορίες, παρουσιάζουν συμπεριφορές που σχετίζονται με τις αναμνήσεις τους. Αυτό στη δική τους τουλάχιστον περίπτωση προκαλεί μεγάλη αστάθεια», σημείωσε.

Κληθείς να απαντήσει στο ενδεχόμενο τριπλού «μετώπου» (Έβρος, μεταναστευτικό, στη θάλασσα νότια της Κρήτης) ο Στρατηγός Φλώρος επισήμανε τα εξής: «Σε μια ενδεχόμενη τριπλή πρόκληση ξέρουμε απολύτως τι θα κάνουμε. Το έχουμε κάνει σε ασκήσεις και υπάρχουν σχέδια που συνεχώς επικαιροποιούνται.

Όλα τα σχέδια υπάρχουν για τα πρώτα 5 λεπτά. Μετά αλλάζουν… Και πρόσθεσε: «Στον Έβρο δράσαμε ακαριαία. Σε μια μέρα στείλαμε 1.300 επιπλέον άτομα και θα μπορούσαμε να στείλουμε άλλες 4.000. Αλλά δεν χρειάστηκε. Τότε ελήφθησαν ακαριαίες αποφάσεις… Το καθεστώς του Ερντογάν, όχι η Τουρκία, προσπάθησε να μας εξοντώσει. Δεν τα κατάφερε. Αυτό δεν έγινε και σας εγγυώμαι ότι δεν θα ξαναγίνει», υπογράμμισε ο στρατηγός Φλώρος.

Δείτε τις ανάλογες δηλώσεις που είχε κάνει στο τέλος του περασμένου χρόνου.