Φίλιππος Μωυσόγλου: Η άποψή του απόστρατου για το δημοσίευμα αναφορικά με την ακύρωση του διαγωνισμού για προμήθεια των drones που είχε λάβει μέρος η εταιρία του

Εξώδικο αναφορικά με την αναδημοσίευση μέρους του δημοσιεύματος της εφημερίδας των Συντακτών για το θέμα της ακύρωσης του διαγωνισμού των drones από το Πολεμικό Ναυτικό απέστειλε ένας εκ των δυο ιδιοκτητών των εταιριών.

Ο κ. Μωυσόγλου, απόστρατος του Πολεμικού Ναυτικού δηλώνει ότι θίγεται από το δημοσίευμά μας. Στο πλαίσιο της ίσης αντιμετώπισης και του δικαιώματος της υπεράσπισης των δικαιωμάτων του το δημοσιεύουμε. 

Είναι θέμα σεβασμού στην ελευθερία του λόγου να δημοσιεύσουμε την άποψή του, όπως και θα δημοσιεύσουμε οποιαδήποτε απάντηση από όποιον άλλον θεωρεί ότι θίγεται από τις αιτιάσεις του κ. Μωυσόγλου, στο πλαίσιο της ελευθεροτυπίας.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας των συντακτών

Το θέμα της ακύρωσης του διαγωνισμού έφερε στη δημοσιότητα με αποκλειστικό του δημοσίευμα το Armyvoice.gr

Ακολούθησε ένα δισέλιδο δημοσίευμα ττης εφημερίδας των Συντακτών

Παρά το γεγονός ότι το Armyvoice.gr δεν αναδημοσίευσε το πλήρες ρεπορτάζ της εφημερίδας των συντακτών, ο κ. Μωυσόγλου τοποθετείται με το εξώδικό του, συνολικά σε εκείνο το δημοσίευμα. Εμείς θα ασχοληθούμε μόνο με το μέρος που αφορά την αναδημοσίευση του αποσπάσματος.

Σύμφωνα με το απόσπασμα από το δημοσίευμα της εφημερίδας των Συντακτών  που δημοσιεύτηκε στο Armyvoice.gr «η εταιρεία του κ. Μωυσόγλου -σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΜΗ- έχει κεφάλαιο μόλις 18.000 ευρώ και ενώ το αντικείμενό της ήταν η διαφημιστική προβολή και προγράμματα σεμιναρίων,

πριν από 2 χρόνια άλλαξε το καταστατικό λειτουργίας της και πρόσθεσε ως δραστηριότητα την… πώληση όπλων και πυρομαχικών, αλλά και τη διαμεσολάβηση για πώληση πλοίων, ακόμα και αεροπλάνων!

Στο δημοσίευμα αναφερόταν ότι «ο κ. Μωυσόγλου απασχόλησε την επικαιρότητα την προηγούμενη δεκαετία, καθώς προοριζόταν για διοικητής στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο, ωστόσο την τελευταία στιγμή ακύρωσε τον διορισμό του ο τότε υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, καθώς το όνομα του κ. Μωϋσόγλου είχε αναμιχθεί στην υπόθεση των δομημένων ομολόγων».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ιστότοπου in.gr στις 19 Απριλίου 2007 το οποίο μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ στο link, «Ο κ. Μωυσόγλου ήταν μέχρι το καλοκαίρι του 2006 αντιπρόεδρος του ΤΑΠ-ΟΤΕ, απομακρύνθηκε ωστόσο από τον υπουργό Απασχόλησης Σάββα Τσιτουρίδη,

μετά από καταγγελία των συνδικαλιστών του Ταμείου ότι ακύρωσε τη συνεργασία του ΤΑΠ-ΟΤΕ με την Εθνική Τράπεζα και την ανέθεσε στη Eurobank, μολονότι πιο συμφέρουσα προσφορά ήταν εκείνη της Αγροτικής Τράπεζας».

Το δημοσίευμα υφίσταται μέχρι και σήμερα, πράγμα που σημαίνει ότι ο κ. Μωυσόγλου δεν έχει κινηθεί εναντίον του από το 2007 έως σήμερα γι αυτή την αναφορά. Αίφνης όμως θίγεται σήμερα, 13 χρόνια μετά, από την αναδημοσίευση αυτού του αποσπάσματος.

Μάλιστα με ένα μακροσκελές κείμενο, ο κ. Μωυσόγλου επιχειρεί να χρεώσει στο Armyvoice.gr πρόθεση συκοφάντησής του, όταν υπάρχει το κείμενο που αναδημοσιεύσαμε, στο in.gr επί 13 συναπτά έτη και είναι προσβάσιμο στον οποιονδήποτε κάνει μια απλή αναζήτηση με το όνομα του κ. Μωυσόγλου.

Τι υποστηρίζει ο κ. Μωυσόγλου

Το εξώδικο που μας έστειλε ο κ. Μωυσόγλου, αφορά το συνολικό δημοσίευμα της εφημερίδας των Συντακτών, το οποίο όμως ΔΕΝ δημοσιεύτηκε ολόκληρο στο Armyvoice.gr .

Αναφορικά με το απόσπασμα το οποίο δημοσιεύσαμε, παραθέτουμε την διαφωνία του, για το μέρος που δημοσιεύτηκε στο Armyvoice.gr όπως ακριβώς περιέχεται στο εξώδικο:

«Ουδέποτε υποχρεώθηκε ο τότε Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας να με εκδιώξει – απομακρύνει από το Ταμείο (ΤΑΠ-ΟΤΕ), ούτε αντικαταστάθηκα από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου ΤΑΠ-ΟΤΕ, εξαιτίας δήθεν της παρανόμου και ζημιογόνου δράσεώς μου, όπως ψευδώς διαδίδετε και επιτρέπετε να εκτιμηθεί από κάθε αναγνώστη σας, σχετικώς με την ανάθεση διεκπεραίωσης τραπεζικών εργασιών στην EFG Ευrobank, παρά την δήθεν ευνοϊκότερη για τα συμφέροντα του Ταμείου προσφορά της τότε Αγροτικής Τράπεζας.

Η αποχώρησή μου από το Ταμείο (ΤΑΠ-ΟΤΕ) οφείλετο σε λόγους αρχής, εκ της διαφωνίας μου προς τον τότε ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου Απασχόλησης, ο οποίος, παντί τρόπω, διετύπωνε φορτικώς προς εμέ αλλά και προς άλλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου την άποψη ότι η προσφορά της Αγροτικής Τράπεζας ήταν, κατ’ εκτίμησή του, χωρίς καν να ζητήσει ενημέρωση ή διευκρινίσεις για τις επιφυλάξεις μας, η πιο συμφέρουσα έναντι οιασδήποτε άλλης, και ότι, όπως ισχυριζόταν, εξέφραζε και κυβερνητική επιλογή και επιθυμία του τότε Υπουργού.

Αντιθέτως, διεφύλαξα τα συμφέροντα του Ταμείου, έναντι πάντων, με αποκλειστικό μου κριτήριο το συνολικό όφελος του Ταμείου και των ασφαλισμένων του, στο πλαίσιο των επιλογών και σκοπών του, συμμετέχοντας στη λήψη της αποφάσεως αναθέσεως των εργασιών του στην EFG Ευrobank, που ήταν εκείνη τη χρονική περίοδο η μόνη αληθώς συμφέρουσα για το Ταμείο, με την σύμφωνη γνώμη και του Κυβερνητικού Επιτρόπου, ο οποίος δεν προέβαλε ουδεμία αντίρρηση περί του νομίμου της λήψεως της αποφάσεως, και υπέβαλα την παραίτησή μου.

Δικαιώθηκα πλήρως, από τη συνέχεια των πραγμάτων, καθόσον η νέα διοίκηση του ΤΑΠ-ΟΤΕ, με την, υπ’ αριθμόν 03/06-02-2007, απόφαση ανέθεσε, εν τέλει, την ταμειακή διαχείριση του Ταμείου στην ΑΤΕ BANK, η δε τελευταία, με έγγραφό της (αρ. πρωτ. 722/22-5/2007), τροποποίησε, εκ των υστέρων, την προσφορά της απαιτώντας, επιπλέον της αρχικής, 450.000 Ευρώ, ήτοι αύξηση 65%, ενώ το Ταμείο την 1η-11-2007, με έγγραφό του, ανακάλεσε την ανάθεση προς αυτήν (ΑΤΕ BANK), αναθέτοντας, εν τέλει, τη διεκπεραίωση των εργασιών του στην Εθνική Τράπεζα, δηλαδή με καθυστέρηση 18 μηνών, η οποία ήταν επιζήμια για το Ταμείο, κατά το ποσόν του 1.000.000 Ευρώ.

Σημειωτέον ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου ακύρωσε την προηγούμενη σύμβαση του με την Εθνική Τράπεζα, εξαιτίας των παρανόμων ενεργειών της, ενώ η Εθνική Τράπεζα, με έγγραφό της, ζήτησε συγγνώμη για τα φερόμενα από αυτήν ως λάθη της στις χρεώσεις των προμηθειών, επειδή, παρά την συμφωνία με το Ταμείο, χρέωνε αυξημένες προμήθειες επί ζημία του, το δε Ταμείο, κατά την υιοθετηθείσα εισήγηση της Υπηρεσίας, διεπίστωσε ότι κατέβαλε αρκετά υψηλές προμήθειες σε αυτήν (Εθνική Τράπεζα), δεν εξυπηρετείτο από
αυτήν (Εθνική Τράπεζα) η επιτακτική ανάγκη επιλογής του ασφαλισμένου
οιασδήποτε Τράπεζας και τα επιτόκια καταθέσεων ήταν ελάχιστα, σε αντίθεση προς
την προσφορά της EFG Eurobank, αλλά και τις απαιτήσεις του Ταμείου για την ON
LINE παρακολούθηση των λογαριασμών του, των κινήσεων, των υπολοίπων
λογαριασμών κλπ, για την εξυπηρέτηση των χρηματικών ενταλμάτων, ως και την
ομαλή μετάβαση από το χειρόγραφο στο ηλεκτρονικό καθεστώς.
στ) Ο διορισμός μου δεν ανεκλήθη εξαιτίας της ανάμειξης του ονόματος μου
στην υπόθεση των δομημένων Ομολόγων, αλλά εξαιτίας και μόνον του γεγονότος
ότι την 19η Απριλίου 2007, στην Αθήνα από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, ο συκοφάντης
και υπόχρεος ήδη δικαστικώς σε αποζημίωση μου, Χρήστος Πρωτόπαπας, τότε εν
ενεργεία βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, υπό την κομματική ιδιότητα του
Υπευθύνου Υγείας και Πρόνοιας του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του άνω
πολιτικού κόμματος, αλλά και ως αρμόδιος του οικείου Τομέα του Γραφείου Τύπου,
επ’ αφορμή, όπως προσχηματικά ανέφερε, της επιλογής Διοικητών Νοσοκομείων,
από τον τότε Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αποβλέποντας,
αποκλειστικώς, στη μείωση της τιμής και υπόληψης μου, με την προβολή ψευδών
ισχυρισμών και διαδόσεων, εν γνώσει της αναληθείας τους, όπως και εσείς σήμερα,
προέβη σε δημόσια, προς το σκοπό αυτό, δήλωση, εμφανίζοντας με, ότι ενήργησα
προς ίδιον όφελος σε βάρος του Ταμείου.

Σήμερα, άλλα πρόσωπα, του ίδιου, όμως, κομματικού φορέα με συκοφαντούν
με όχημα – μέσο κατασυκοφάντησης μου τη δική σας εφημερίδα και ιστοσελίδα,
που υιοθετεί και διαδίδει εν γνώσει της τους προαναφερόμενους ψευδείς σε βάρος
μου ισχυρισμούς, παρότι εκείνου, όπως και εσείς, γνωρίζετε ότι το πολιτικό κόμμα
που υπηρετούν είχε από της ιδρύσεως του Ελληνικού Κράτους τα περισσότερα
Κυβερνητικά Στελέχη που αποδεδειγμένως οδηγήθηκαν σε κύρια ανάκριση ή
καταδικάσθηκαν αμετάκλητα για διαφθορά και λεηλασία του δημοσίου χρήματος,
αποφεύγοντας, μέχρι και σήμερα, για άγνωστους λόγους να πάρουν δημόσια θέση
και να καταγγείλουν την αποδεδειγμένη από μέρους των τέως συντρόφων τους
αδιαφάνεια, διαπλοκή και διαφθορά».