«Καυγάς» ΥΕΘΑ – Χαρδαλιά για τους ελέγχους covid-19 σε αεροδρόμια και λιμάνια από στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων – ΕΓΩ έδωσα εντολή λέει ο Παναγιωτόπουλος

Στον «ύπνο» φαίνεται ότι έπιασε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ανακοινώνοντας μονομερώς ότι στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων θα αναλάβουν ελέγχους σε αεροδρόμια και λιμάνια στα νησιά.

Σήμερα με αρκετή χρονοκαθυστέρηση, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με ανακοίνωσή του, απαντά ότι η εντολή δόθηκε από τον Νίκο Παναγιωτόπουλο.

«Καυγάς» ΥΕΘΑ – Χαρδαλιά για τους ελέγχους covid-19 από στελέχη

«Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας να συμβάλλουν εμπράκτως οι Ένοπλες Δυνάμεις στο σχεδιασμό και την υλοποίηση του σχεδίου για τη διεξαγωγή δειγματοληπτικών ελέγχων για το στέλεχος κορωνοϊού “Covid-19” σε επισκέπτες της χώρας μας από την 1η Ιουλίου 2020», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση

Μάλιστα ο πανικός του ΥΠΕΘΑ φαίνεται καθώς στην ανακοίνωση μιλάνε για «επάνδρωση» των κλιμακίων, κάτι που σημαίνει ότι θα στείλουν μόνο άνδρες. Ωστόσο αυτό θεωρείται απίθανο. Δείχνει όμως ότι η ανακοίνωση βγήκε πολύ γρήγορα για να καλύψει το επικοινωνιακό κενό και δεν έδωσαν σημασία στις λεπτομέρειες.

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας να συμβάλλουν εμπράκτως οι Ένοπλες Δυνάμεις στο σχεδιασμό και την υλοποίηση του σχεδίου για τη διεξαγωγή δειγματοληπτικών ελέγχων για το στέλεχος κορωνοϊού “Covid-19” σε επισκέπτες της χώρας μας από την 1η Ιουλίου 2020.

Με εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, από αύριο και για τρείς μήνες, μόνιμα κλιμάκια που αποτελούνται από υγειονομικά στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (26 Αξιωματικούς και 100 Υπαξιωματικούς) θα επανδρώσουν 22 καθορισμένα αεροπορικά σημεία εισόδου, αλλά και τέσσερα σημεία πρώτης εισόδου επιβατών κρουαζιερόπλοιων στη χώρα μας.

Το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων θα συμμετέχει αποκλειστικά στη λήψη των δειγμάτων. Ο αριθμός των ατόμων που θα υποβληθούν σε έλεγχο, η επεξεργασία των δειγμάτων και τα αποτελέσματα του ελέγχου, γίνονται κατόπιν συγκεκριμένων οδηγιών και με αποκλειστική ευθύνη του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και του Υπουργείου Υγείας.

Ανταποκριθήκαμε θετικά στο αίτημα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας να συμβάλλουν εμπράκτως οι Ένοπλες…

Posted by Nikos I. Panagiotopoulos on Tuesday, June 30, 2020

Δημήτρης Βίτσας: Το μήνυμα στην Τουρκία