Τουρκία – Ρωσία: Έρχεται δεύτερη παρτίδα s-400 αποκαλύπτει ο πρόεδρος της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας – Παράλληλα υποστηρίζει ότι η πρώτη καθυστέρησε λόγω covid-19

Ο Ismail Demir, πρόεδρος της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, μίλησε στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV σχετικά με το σύστημα αεροπορικής άμυνας S-400 που προμηθεύτηκε η Τουρκία από τη Ρωσία.

Ο Τούρκος αξιωματούχος αποκάλυψε ότι υπάρχει μια αρχική συμφωνία ανάμεσα στις δύο χώρες για την προμήθεια του δεύτερου συστήματος των S-400, ενώ πρόσθεσε ότι η επιδημία του κορονοϊού έφερε πολλές καθυστερήσεις και στην ενεργοποίηση της πρώτης παρτίδας, η οποία ήταν προγραμματισμένη να ενεργοποιηθεί τον Ιούνιο,

«Ο κορονοϊός και τα μέτρα περιορισμού σε όλον τον πλανήτη, με τις απαγορεύσεις ταξιδιών κλπ. επηρέασε ορισμένες σχέσεις και ο ρυθμός εργασίας μειώθηκε. Αυτή η διαδικασία επηρέασε επίσης την ενεργοποίηση του συστήματος. Οι προετοιμασίες συνεχίζονται», είπε αρχικά.

Και συνέχισε για τη δεύτερη παρτίδα: «Έχουμε μια αρχική συμφωνία για την προμήθεια του δεύτερου συστήματος. Απαιτούνται τεχνικές μελέτες για μεταφορά τεχνολογίας, κοινές λεπτομέρειες παραγωγής και χάρτης πορείας. Ωστόσο, τα κέρδη μας είναι σημαντικά στη διαδικασία και όχι το αν το δεύτερο σύστημα θα παραδοθεί».

«Οι ΗΠΑ μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια Ερντογάν»