Συνοριοφύλακες Έβρου: Βλέπουμε έντονη κινητικότητα στα σύνορα

Συνοριοφύλακες Έβρου: Βλέπουμε έντονη κινητικότητα στα σύνορα, δήλωσε στον ΣΚΑϊ ο ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων Παναγιώτης Χαρέλας

Συνοριοφύλακες Έβρου: Βλέπουμε έντονη κινητικότητα στα σύνορα

Επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για κινητικότητα στα σύνορά μας, τις οποίες όμως διέψευσε η κυβέρνηση, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων Παναγιώτης Χαρέλας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Συνοριοφυλάκων, στην περιοχή παρατηρείται «αρκετά μεγάλη ροή μεταναστών», ωστόσο επισημαίνει ότι η εικόνα προς το παρόν δεν είναι ανησυχητική.«Η ιστορία του Έβρου δεν έχει τελειώσει, εμείς το ξέραμε και το είχαμε επισημάνει.

Σε συνεχή επαγρύπνηση είμαστε. Η Τουρκία θέλει να δοκιμάσει τα αντανακλαστικά μας» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων Παναγιώτης Χαρέλας.

«Βλέπουμε έντονη κινητικότητα. Βλέπουμε μία αρκετά μεγάλη ροή σε γκρουπ, που είναι διαχειρίσιμη. Εχουμε ήδη αυξήσει τις δυνάμεις μας. Οι περιπολίες είναι πυκνές.

Στην παραποτάμια περιοχή βλέπουμε γκρουπακια που είτε περπατούν είτε προσπαθουν να εισέλθουν μέσω του ποταμού σε ελληνικό έδαφος. Συνεχείς οι αποτροπές από την πλευρά μας.

Συγκεντρώνονατι απέναντι οχι σε βαθμό που να μας προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία», ανέφερε ο κ. Χαρέλας και πρόσθεσε:

«Φαίνεται ξεκάθαρα ότι υπάρχει κινητικότητα από την απέναντι πλευρά αλλά μην ενδίδουμε στην προπαγάνδα των τουρκικών μέσων».