Στρατιωτικά Οικήματα: Μοριοδότηση με εισοδηματικά κριτήρια είναι η λύση σε ένα από τα πλέον επιτακτικά προβλήματα των στρατιωτικών, υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΛ

Στρατιωτικά Οικήματα: Μοριοδότηση με εισοδηματικά κριτήρια

Ένα από τα πλέον σημαντικά προβλήματα που ανιτμετωπίζουν οι στρατιωτικοί, το οποίο καμία πολιτική ή στρατιωτική ηγεσία δεν έχει αγγίξει για να επιλύσει, είναι αυτό της μοριοδότησης για τα στρατιωτικά οικήματα.

Τα στρατιωτικά οικήματα (ΣΟΑ, ΣΟΜΥ ΣΟΕΠΟΠ) δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες των στρατιωτικών, ειδικά όσων παίρνουν συχνές μεταθέσεις μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους. Το υφιστάμενο σύστημα μοριοδοτήσεων είναι απαρχαιωμένο και δημιουργεί πολλές αδικίες.

Το αίτημα των στρατιωτικών είναι η αλλαγή του συστήματος μοριοδότησης και η καθιέρωση νέου που να δίνει πρόσβαση σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Ένας σημαντικό κριτήριο που θα πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι το εισόδημα της κάθε οικογένειας, υποστηρίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Λάρισας (ΕΣΠΕΛ) Θωμάς Ντιντιός, μιλώντας στο Armyvoice.gr.

Επιπλέον, θίγει και το ζήτημα του παραθερισμού των στρατιωτικών, καθώς βρισκόμαστε μια εβδομάδα πριν ανοίξουν τα παραθεριστικά κέντρα των στρατιωτικών και ακόμα δεν έχουν ειδοποιηθεί οι δικαιούχοι εάν έγινε ή όχι αποδεκτή η αίτησή τους.

Ακούστε τι μας είπε ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΛ

 

Δημήτρης Βίτσας: Το μήνυμα στην Τουρκία