ΚΕΘΑ: Να αποσύρει ΤΩΡΑ η κυβέρνηση τον Στεφανή από τον Γράμμο Στεφανής: Πτήση αλα Καμμένος σε Λέσβο - Χίο
EUROKINISSI

O υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής μίλησε στον ΣΚΑΪ το πρωί της 7ης Ιουνίου για τις τουρκικές προκλήσεις στα σύνορα και την θωράκιση του Έβρου.

Ο ίδιος διαψέυδει ότι χιλιάδες μετανάστες συγκεντρώθηκαν στα ελληνοτουρκικά
σύνορα. «Δεν υπάρχει σημείο που να μην υπάρχει η ματιά μας» υπογραμμίζοντας ότι καθημερινά εξετάζονται σενάρια για κάθε ενδεχόμενο.»

Στεφανής: Eνισχύουμε με αστυνομικούς και στρατιώτες στον Έβρο

Όπως είπε, μετά τη νίκη που πετύχαμε το Μάρτιο η κυβέρνηση ανέλυσε την κατάσταση και βρήκε τομείς που θέλουν βελτίωση. Γι’ αυτό το λόγο προσλαμβάνουν παραπάνω προσωπικό σε ένοπλες δυνάμεις (2000), αστυνομία (400 για Έβρο και 800 για
νησιά) και λιμενικό (πάνω από 200).

Σχετικά με την είδηση ότι χιλιάδες μετανάστες συγκεντρώθηκαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα, τόνισε ότι δεν είχαμε τίποτα από την άλλη πλευρά των συνόρων και πως πρόκειται για ψευδείς ειδήσεις που προέκυψαν από την Ανδριανούπολη.

Διαβάστε επίσης: Πόλεμος Ελλάδα – Τουρκία 2020: Τι αναφέρει ρωσικό δημοσίευμα

Όσον αφορά τον φράχτη, έχει σχεδιαστεί η επέκτασή του αλλά υπάρχουν και τα εμπόδια που τοποθετεί ο ελληνικό στρατός. Εμπόδια διευκρινίζει ότι είναι φυσικά εμπόδια πάνω από 3,5 μέτρα αλλά και στρατιωτική φύλαξη.  Όπως είπε ο υφυπουργός θα υπάρχει θωράκιση τόσο αμυντική όσο και περιορισμού σε σημεία που δεν μπορεί να μπει φράχτης.

Στεφανής: Η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει την κάθε απειλή

«Δεν υπάρχει σημείο που να μην υπάρχει η ματιά μας.» Στα κρίσιμα σημεία υπάρχει και προσωπικό που κάνει περιπολίες, διαβεβαίωσε.

Επίσης, επεσήμανε για μια ακόμη φορά πως σε καμία περίπτωση, ποτέ δεν πάτησε κανένας Τούρκος στρατιώτης ή αστυνομικός σε ελληνικό έδαφος.

Για τις γεωτρήσεις εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας ο κ. Στεφανής είπε ότι γίνονται ενέργειες καθημερινά για τη φύλαξη των συνόρων.

Οι ένοπλες δυνάμεις παρέχουν το ασφαλές πλαίσιο για να προχωρήσει η χώρα μπροστά. «Για κάθε δράση υπάρχει αντίδραση», τόνισε.

Διαβεβαίωσε, δε, ότι η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει την κάθε απειλή. «Το μήνυμα είναι σαφές προς όλους. Καθημερινά εξετάζουμε σενάρια για κάθε ενδεχόμενο.»

 Διαβάστε επίσης: Νότης Μαριάς: Οι βουλευτές να φέρουν νόμο για ΑΟΖ όχι μόνο λόγια