Το ρωσικό «στελθ» πλοίο «Kasatonov» ολοκλήρωσε τις δοκιμές

Ένα βήμα πιο κοντά στην ένταξή του στον ρωσικό στόλο είναι το πολεμικό πλοίο «Kasatonov», το οποίο έχει «στελθ» τεχνολογίες, και ολοκλήρωσε τις δοκιμές του.

Η φρεγάτα «Kasatonov», που αναπτύχθηκε χάρη στις τεχνολογίες «στελθ», ολοκλήρωσε τις δοκιμές του και σύντομα θα ενταχθεί στο Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της κατασκευάστριας εταιρείας.

Το ρωσικό «στελθ» πλοίο «Kasatonov» ολοκλήρωσε τις δοκιμές

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το sputnik, στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται το εξής:

«Το πρώτο πολεμικό πλοίο Project 22350, “Kasatonov”, αφού ολοκλήρωσε το θαλάσσιο μέρος των κρατικών δοκιμών, επέστρεψε στο Βόρειο Ναυπηγείο. Τον Ιούνιο το πολεμικό πλοίο θα υποβληθεί σε επιθεώρηση και, στη συνέχεια, θα μεταφερθεί στο Ρωσικό Ναυτικό».

Κατά τη διάρκεια των τελικών δοκιμών στη Βαλτική Θάλασσα, ελέγχθηκαν όλα τα χαρακτηριστικά της φρεγάτας, συμπεριλαμβανομένων των λειτουργιών οπλικών συστημάτων. Ακόμα, διεξήχθησαν αλληλεπιδράσεις με υποβρύχια και αεροσκάφη, μαζί με ασκήσεις διάσωσης και εκκένωσης.

Ο γενικός διοικητής του Βόρειου Ναυπηγείου, Ιγκόρ Πονομάρεφ, δήλωσε το εξής:

«Φτάσαμε στη γραμμή τερματισμού και πλησιάζουμε στο κύριο γεγονός του πλοίου, δηλαδή την ανύψωση της σημαίας του Αγίου Ανδρέα. Για δέκα μήνες, το πλοίο έχει περάσει τις δοκιμαστικές φάσεις σε δύο στόλους, στη Βόρεια και στη Βαλτική, δουλεύοντας σε διαφορετικές καιρικές συνθήκες και σε τραχιά θάλασσα.

Η ομάδα ανάθεσης, μαζί με τις υπηρεσίες υποστήριξης του πληρώματος και του στόλου, διενήργησαν έναν ενδελεχή έλεγχο της φρεγάτας και τώρα μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι το “Kasatonov” είναι ένα σύγχρονο, ισχυρό πλοίο στη ζώνη των απομακρυσμένων θαλασσών που θα ενισχύσει τον ρωσικό στόλο».

Το πολεμικό πλοίο «Kasatonov» δημιουργήθηκε με τη χρήση τεχνολογιών «στελθ», έχοντας αόρατο ραντάρ κατά τη διάρκεια πολέμου στην απομακρυσμένη ζώνη. Η φρεγάτα θα είναι μέρος του Βόρειου Στόλου, όπως και ο προκάτοχός του.

Η φρεγάτα έχει σχεδιαστεί για να εκτελεί ένα ευρύ φάσμα εργασιών, συμπεριλαμβανομένης της αναζήτησης και της καταστροφής υποβρυχίων και επίγειων στόχων, μαζί με τη στόχευση πλοίων συνοδείας και αερομεταφερόμενων μονάδων στρατευμάτων παρέχοντας, παράλληλα, αντιαεροπορική, αντι-υποβρύχια και αντιπυραυλική άμυνα.