Ρωσικά μαχητικά έτοιμα να αναχαιτίσουν αμερικανικά Β-52 Stratofortress σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου άμυνας

Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου Su-30, Su-35 και Mig-31 απογειώθηκαν από αεροδρόμιο που υπάγεται στην ανατολική στρατιωτική διοίκηση για να αναχαιτίσουν δυο αμερικανικά βομβαρδιστικά τύπου Β-52Η που πετούσαν πάνω από τη Θάλασσα του Οχότσκ, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Αμυνας.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι τα δύο αμερικανικά βομβαρδιστικά δεν παραβίασαν τα σύνορα της Ρωσίας, βρίσκονταν υπό διαρκή επιτήρηση και σε σημαντική απόσταση από τα σύνορα της χώρας, όπως και ότι τα ρωσικά αεροσκάφη ενήργησαν με βάση τους διεθνείς κανόνες χρήσης του εναέριου χώρου πάνω από ουδέτερη θάλασσα, χωρίς να παραβιάσουν τα σύνορα άλλων χωρών.

Περιστατικά με αμερικανικά Β-52H Stratofortress

Στις 17 Ιουνίου, το ρωσικό υπουργείο Αμυνας είχε ανακοινώσει ότι τα ραντάρ παρακολουθούσαν τις πτήσεις των αμερικανικών βομβαρδιστικών Β-52H Stratofortress πάνω από το βορειοανατολικό τμήμα του Ειρηνικού ωκεανού.

Οπως ανέφερε τότε το ρωσικό υπουργείο Αμυνας, τα αμερικανικά βομβαρδιστικά δεν προσέγγισαν τα σύνορα της Ρωσίας, καθώς πετούσαν σε απόσταση 300 χιλιομέτρων από αυτά.

Δύο ημέρες νωρίτερα, η Ρωσία είχε ανακοινώσει ότι αμερικανικά μαχητικά συνόδευσαν τέσσερα ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη ικανά να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα, τύπου Tupolev Tu-95MS, ενώ πραγματοποιούσαν προγραμματισμένη πτήση κοντά στα σύνορα των ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ