ΠΟΜΕΝΣ Προαγωγές δικαστικών γραμματέων: Ποιος είχε «μπάρμπα στην Κορώνη»; Γνωρίζει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τι έχει συμβεί; 80 ΑΔΤΕ: Δυο κατηγορούμενοι για έλλειμα των €220.000  - Δικάζονται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ρόδου Μισθολόγιο Στρατιωτικών: Νέα μάχη ΠΟΕΣ στο ΣτΕ - Μήνυμα σε ΠΟΜΕΝΣ Καταργούνται στρατοδικεία με Προεδρικό διάταγμα

Προαγωγές δικαστικών γραμματέων: Ποιος είχε «μπάρμπα στην Κορώνη»; Γνωρίζει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τι έχει συμβεί;

Η σοβαρή αυτή καταγγελία ήρθε το armyvoice.gr και την δημοσιεύουμε αφενός για να την δει η ηγεσία σε περίπτωση που της έχει διαφύγει και αφετέρου περιμένουμε απαντήσεις για τα θέματα που θέτει.

Προαγωγές δικαστικών γραμματέων

Πρόσφατα υπογράφτηκε και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ το Προεδρικό Διάταγμα προαγωγής στο βαθμό του Συνταγματάρχη , Στρατιωτικού Δικαστικού Γραμματέα που καθ’ όλο σχεδόν το διάστημα της θητείας του υπηρετεί στο ΥΠΕΘΑ.

Μάλιστα η προαγωγή του συγκεκριμένου αξιωματικού γίνεται με αναδρομικότητα και αναρριχάται αυτός σε περίοπτη θέση της επετηρίδας των Στρατιωτικών Δικαστικών Γραμματέων, ισοπεδώνοντας για άλλη μια φορά την αρχαιότητα μεταξύ των αξιωματικών της συγκεκριμένης ειδικότητας και προσπερνώντας συναδέλφους του άλλης σειράς, με τους οποίους έχει διαφορά στην κατάταξη σχεδόν τέσσερα (4) έτη.

Μοναδικό κριτήριο για την κατά τον ως άνω τρόπο προαγωγή του εν λόγω αξιωματικού αποτέλεσε το γεγονός, ότι αυτός έχοντας χρόνια υπηρεσίας στο στράτευμα ως Υπαξιωματικός υπάγεται στις διατάξεις του Ν. 2439/1996 ως προς τα είδη κρίσεων και τους χρόνους προαγωγής,

αν και η κατάταξή του στο Σώμα των Στρατιωτικών Δικαστικών Γραμματέων (1996) συντελέσθηκε με ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ και η αρχαιότητα καθορίσθηκε δια παντός (;;;) με την σειρά επιτυχίας.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν και άλλα πρόσφατα παραδείγματα βίαιης κατάλυσης της ΕΠΕΤΗΡΙΔΑΣ των Στρατιωτικών Δικαστικών Γραμματέων που στηρίχθηκαν στις, πέρα από κάθε αμφιβολία, αντισυνταγματικές διατάξεις του Ν. 4407/16,

η συγκεκριμένη προαγωγή προκαλεί το κοινό αίσθημα και καταβαραθρώνει κάθε έννοια ηθικής, αφού ο προαχθείς αξιωματικός, που τίθεται και έμπροσθεν αρχαιοτέρων κατά πολύσυναδέλφων του:

  • α. Έχει κατά το παρελθόν παραπεμφθεί και καταδικασθεί τουλάχιστον σε πρώτο βαθμό για σοβαρότατα αδικήματα του Ποινικού Κώδικα τα οποία υπέπεσαν σε υφ’ όρον παραγραφή ποινής είτε κρίθηκαν ότι πάσχουν στον τύπο και οδήγησαν σε απαλλαγή του. Ουδέποτε για τα αδικήματα αυτά αν και τελέσθηκαν επί της ουσίας ελέγχθηκε πειθαρχικά από την Υπηρεσία.
  • β. Έχει κατ’ επανάληψη κριθεί κατ’ αρχαιότητα σε προηγούμενους βαθμούς σε αντίθεση με τους αρχαιοτέρους συναδέλφους του που προσπερνά που είχαν κρίσεις κατ’ εκλογή.
  • γ. Δεν έχει οποιοδήποτε Πανεπιστημιακό Τίτλο, σε αντίθεση με τους αρχαιότερους συναδέλφους του που προσπερνά που έχουν από της κατατάξεώς τους πτυχία ΑΕΙ.

Γνωρίζει άραγε η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και του Στρατεύματος τι αντίκτυπο έχουν όλα αυτά στην ψυχολογία των στελεχών της ειδικότητας των Στρατιωτικών Δικαστικών Γραμματέων και τι τετελεσμένα μπορούν να προκύψουν και για τις προαγωγές στελεχών όλων των ειδικοτήτων, όλων των Κλάδων;

Είναι βέβαιο ότι η ΗΓΕΣΙΑ δεν γνωρίζει άλλως δεν θα επέτρεπε να δημιουργούνται τέτοιες καταστάσεις.

Ας υπάρξει μια αντικειμενική ενημέρωση επιτέλους διότι αυτά που συμβαίνουν με την ειδικότητα των Στρατιωτικών Δικαστικών Γραμματέων είναι ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ και θέτουν σε αμφισβήτηση οτιδήποτε σχετίζεται με υπηρεσιακή εξέλιξη και ιεραρχία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.