Πολεμική Αεροπορία: Περιπέτεια με C-130 που εκτελούσε δρομολόγιο

Πολεμική Αεροπορία: Περιπέτεια με C-130 που εκτελούσε δρομολόγιο για «ρέντινες» στο Αιγαίο δείχνει την τραγική κατάσταση των πτητικών μέσων

Ρεπορτάζ Ιωάννα Ηλιάδη

Πολεμική Αεροπορία: Καθηλώθηκε από το πρωί στην Σκύρο το αεροσκάφος C-130 που εκτελούσε δρομολόγιο για να αλλάξει πιλότους και πληρώματα μαχητικών αεροσκαφών που βρίσκονται σε ετοιμότητα στα νησιά του Αιγαίου.

Το C-130 πήγε το πρωί στη Λήμνο για την αλλαγή των πληρωμάτων των μαχητικών αεροσκαφών. Δεδομένου μάλιστα ότι δεν υπάρχουν πλέον και τακτικά δρομολόγια, παρέλαβε και κόσμο, κυρίως γυναικόπεδα μέλη οικογενειών στρατιωτικών, για να τους μεταφέρει στη Λάρισα.

Στη συνέχεια το αεροσκάφος C-130 πήγε στη Σκύρο για να παραλάβει κι από εκεί τα πληρώματα. Ωστόσο καθηλώθηκε με βλάβη λίγο πριν το μεσημέρι. Εκείνη την ώρα δεν υπήρχε διαθέσιμο αεροσκάφος C-130 ούτε C-27 για να παραλάβει τα πληρώματα αλλά και τα γυναικόπαιδα που επιβιβάστηκαν.

Έτσι επιστρατεύθηκε το πρωθυπουργικό Embraer το οποίο όμως έχει περιορισμένες θέσεις και έτσι θα κάνει μερικά δρομολόγια μέχρι να μεταφερθούν με ασφάλεια πληρώματα και επιβάτες.

Δυστυχώς παρά τα μεγαλόπνοα σχέδια για τις Ένοπλες Δυνάμεις, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία δεν έχουν καταφέρει να δώσουν λύση στο πρόβλημα κι έτσι ο στόλος των μεταγωγικών αεροσκάφων ουσιαστικά παρεμένει καθηλωμένος, εκτός από τα ελάχιστα που πετάνε και βγάζουν βλάβες με αποτέλεσμα να είναι όλο και πιο συχνές οι παριπέτειες σαν την σημερινή.

Κατά τα άλλα ο υφυπουργός εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ενημέρωνε σήμερα τα στελέχη στον Έβρο ότι του χρόνου θα γιορτάσουμε την επέτειο των 200 χρόνων με εθνικό τυφέκιο και εθνικό όχημα που ΘΑ κατασκευάσουμε… Τι κι αν ο στόλος των μεταγωγικών είναι καθηλωμένος…