ΟΑΕΔ Κοινωνικός Τουρισμός 2020: Αιτήσεις για 300.000 θέσεις – Πότε ξεκινούν – Μέχρι τις 31 Οκτωβρίου η υλοποίηση του προγράμματος φέτος

Αρχίζει τις επόμενες ημέρες η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη συμμετοχή 300.000 δικαιούχων στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού, όπως εξήγγειλε ο διοικητικής του ΟΑΕΔ, κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όπως εξήγησε ο κ, Πρωτοψάλτης, η διαδικασία είναι αυτόματη και οι υποψήφιοι δεν χρειάζεται να επισκεφθούν κάποιο ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ.

«Ο δικαιούχος παίρνει ένα μοναδικό ηλεκτρονικό αριθμό που χρησιμοποιεί όταν πάει στο ξενοδοχείο. Τον δίνει στον ξενοδόχο και με βάση την ημερομηνία άφιξης και αναχώρησης γίνεται η χρέωση στο πρόγραμμα» διευκρίνισε.

Κοινωνικός Τουρισμός 2020 – Μοριοδότηση

Σύμφωνα με τον διοικητή του ΟΑΕΔ, δεν θα υπάρχει εισοδηματικός «κόφτης» φέτος αλλά συγκεκριμένη μοριοδότηση με βάση οικονομικά και οικογενειακά κριτήρια.

«Τα περισσότερα μόρια θα τα έχουν οικογένειες με εισόδημα έως 12.000 ευρώ, ενώ για κάθε παιδί θα αυξάνεται η μοριοδότηση. Επιπλέον, λαμβάνονται υπόψη οι ημέρες ασφάλισης ή ημέρες ανεργίας που έχει ο δικαιούχος» τόνισε ο κ. Πρωτοψάλτης.

Στόχος όπως σχετικά σημείωσε ο διοικητής του Οργανισμού, είναι να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή από όσους υποβάλλουν αίτηση.

ΟΑΕΔ Έως 31 Οκτωβρίου το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού πρόκειται να λήξει στις 31 Οκτωβρίου 2020 σύμφωνα με απόφαση του Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Σπύρου Πρωτοψάλτη.

Παράλληλα, παρατείνεται μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2020 η προθεσμία λήξης υποβολής αιτήσεων παρόχων τουριστικών καταλυμάτων για συμμετοχή στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2019 -2020.

«Οι ΗΠΑ μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια Ερντογάν»