Παγκόσμιο θέμα η φήμη για κατάργηση του στρατιωτικού συνδικαλισμού

Παγκόσμιο θέμα η φήμη για κατάργηση του στρατιωτικού συνδικαλισμού στην Ελλάδα – Παρέμβαση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Συνδικαλιστικών Οργανώσεων

Κινητοποιήθηκε από την ΠΟΕΣ η Παγκόμια Ομοσπονδία Συνδικαλιστικών Οργανώσεων και με έγγραφό της προς τους Υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Εθνικής Άμυνας, το Ελληνικό Κοινοβούλιο και τα πολιτικά κόμματα, παρεμβαίνει στην φημολογούμενη κατάργηση του στρατιωτικού συνδικαλισμού.

Παγκόσμιο θέμα η φήμη για κατάργηση του στρατιωτικού συνδικαλισμού

Παγκόσμια Ομοσπονδία Συνδικαλιστικών Οργανώσεων

Αριθμ. πρωτ. 745/29.6.2020 Αθήνα, 29 Ιουνίου 2020

Προς το Ελληνικό Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Προς το Ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Θέμα: Το δικαίωμα της ελευθερίας του συνδικαλίζεσθαι στους εν ενεργεία στρατιωτικούς

Αγαπητοί κύριοι.

Εκ μέρους της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, που αριθμεί πάνω από 105.000.000 μέλη από 130 χώρες του κόσμου, εκφράζουμε την ανησυχία μας στην πληροφορία και τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να καταργήσει το νόμιμο δικαίωμα του συνδικαλίζεσθαι αρχικώς στους εν ενεργεία στρατιωτικούς και εν συνεχεία στο προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ως ένα Παγκόσμιος Οργανισμός Συνδικαλιστικών ΅Οργανώσεων με νόμιμη και μακρά παρουσία σε Διεθνείς Οργανισμούς όπως στα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη, στη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας στη Γενεύη, στην UNESCO στο Παρίσι, στον FAO στη Ρώμη κ.α. ζητάμε να μην υλοποιηθούν τα ανωτέρω σχέδια, εφόσον υφίστανται.

Το δικαίωμα του συνδικαλίζεσθαι είναι ένα νομικά κατοχυρωμένο δικαίωμα από εθνικούς και διεθνείς φορείς και αναφαίρετο δικαίωμα των εν ενεργεία στρατιωτικών για την προάσπιση των εργασιακών, μισθολογικών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.

Στην περίπτωση που η κυβέρνηση προχωρήσει στο παραπάνω σχέδιο, δεν θα μείνουμε απαθείς. Θα διεθνοποιήσουμε το γεγονός και μαζί με συνδικαλιστικούς φορείς από όλο τον κόσμο θα οργανώσουμε δικαιη και νομική αντεπίθεση.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Κοινοποίηση:

– Ελληνικό Κοινοβούλιο και Πολτικά Κόμματα

– Π.Ο.Ε.Σ.