Κίναρος: Η Κυρά Ρηνιώ αποκαλύπτει για την δήθεν περιπέτεια που έζησε και χρειάστηκε η παρέμβαση του ΥΠΕΘΑ με ελικόπτερο στο νησί Δεν είχα πρόβλημα ήμουν μια χαρά

Τις πρώτες μέρες του 2020 ο υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής έτρεχε από κανάλι σε κανάλι για να εκφράσει την ανησυχία του για την κυρά Ρηνιώ, την ερημίτισσα που μένει στην Κίναρο. Μια βλάβη του τηλεφώνου της προκάλεσε γιγαντιαία κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Άρχισαν όλοι να ψάχνουν την κυρά Ρηνιώ! Η Κίναρος ήταν πρώτο θέμα στα δελτία. Μάλιστα το θέμα πήρε τέτοιες διαστάσεις που ο υφυπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής έβγαινε από κανάλι σε κανάλι κι εξέφραζε την ανησυχία του.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ «ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε το πρωί με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή και του ζήτησε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τον εντοπισμό της αγνοούμενης και την αποκατάσταση της επικοινωνίας με το νησί».

Έτσι θαυμάσαμε τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή παραμονές του νέου έτους σε δεκάδες φωτογραφίες να πηγαίνει βόλτα με την ερημίτισσα γιαγιά στην Κίναρο.

Κίναρος: Η Κυρά Ρηνιώ αποκαλύπτει για την δήθεν περιπέτεια

Τελικά η κυρά Ρηνιώ, όπως και η ίδια επιβεβαιώνει δεν είχε τίποτε. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, το πλήρωμα του Super Puma που πήγε με προμήθειες στην περιοχή πρότεινε στην κα. Ρηνιώ να μεταφερθεί στη Ρόδο προκειμένου και να περάσει εκεί τις επόμενες ημέρες, μέχρι να αποκατασταθούν τα προβλήματα στην Κίναρο.

Η 73χρονη, όμως, απάντησε αρνητικά και ενημέρωσε τους διασώστες πως έχει προμήθειες και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, οπότε δεν θα εγκαταλείψει το νησί της.

Έξι μήνες μετά, η κυρά Ρηνιώ ξαναμίλησε στην ΕΡΤ με αφορμή την επίσκεψη των φουσκωτών του ΕΟΔΥ στο νησάκι.

Είχατε και μια περιπέτεια τον χειμώνα ρωτάει η δημοσιογράφος για να λάβει την αποστομωτική απάντηση: «Δεν την είχα. Νόμιζαν ότι την είχα. Εγώ ήμουν μια χαρά».

Τελικά με τα κυβερνητικά fake news δεν ασχολούνται τα ellinikahoaxes... Η εξαφάνιση της κυρά Ρηνιώς όπως έχουμε γράψει από τότε, ήταν το πρώτο fake news του 2020. 

Κίναρος: Η Κυρά Ρηνιώ αποκαλύπτει για την δήθεν περιπέτεια

Δείτε τι είπε η κυρά Ρηνιώ στην ΕΡΤ