«Η Ρωσία επιτίθεται στα τουρκικά στρατεύματα στη Συρία» – Αυτό υποστήριξε η πρέσβης των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου

Η κατάσταση στη Λιβύη αναμένεται να συζητηθεί σήμερα κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης των υπουργών άμυνας της Συμμαχίας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που εξέφρασε η πρέσβης των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ Kay Bailey Hutchison.

Κατά τη διάρκεια online συνέντευξης Τύπου και απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τις τουρκικές και ρωσικές παρεμβάσεις στη Λιβύη η κ. Hutchison υποοστήριξε ότι η θέση των ΗΠΑ είναι πώς πρέπει να γίνουν ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ των αντιμαχόμενων φατριών στη Λιβύη.

Τάχθηκε κατά της παρουσίας ρωσικών στρατευμάτων τόσο στην Συρία όσο και στη Λιβύη, λέγοντας ότι προκαλούν προβλήματα και στις δυο γεωγραφικές περιοχές.

Ως τέτοιο πρόβλημα ανέφερε ότι τα ρωσικά στρατεύματα, όπως θα δείτε και στο video του Armyvoice.gr, «έχουν επιτεθεί ακόμη και στα στρατεύματα της Τουρκίας στη Συρία».

Η Ρωσία, υποστήριξε η αμερικανίδα πρέσβης, έχει σίγουρα βάλει το χέρι της στην διένεξη των αντιμαχώμενων πλευρών στην Λιβύη. Το ΝΑΤΟ, είπε, δεν αναμένεται να εμπλακεί σε αυτή τη διένεξη, αλλά σίγουρα θα προσπαθήσει σκληρά να πείσει τις δυο πλευρές να καθίσουν στο τραπέζι των συνομιλιών, με τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ.

Πρόσθεσε ότι η Ρωσία θα πρέπει να βοηθήσει την ειρήνευση και να μην γίνεται φορέας ανατροπής της τόσοσ τη Συρία όσο και στη Λιβύη.

ΗΠΑ: Η Ρωσία επιτίθεται στα τουρκικά στρατεύματα

Δείτε στο βίντεο τι είπε για την Τουρκία και τις ρωσικές επιθέσεις

«Οι ΗΠΑ μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια Ερντογάν»

Προηγούμενο άρθροΒόρεια Μακεδονία: Τι προωθούν οι ΗΠΑ στους ΥΠΑΜ ΝΑΤΟ
Επόμενο άρθροΤο ξεγύμνωμα των Ελληνικά Hoaxes «σερίφηδων» του διαδικτύου
Γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στο Άργος. Εργάστηκε πάνω από 20 χρόνια ως δημοσιογράφος κυρίως σε εφημερίδες, καλύπτοντας το στρατιωτικό ρεπορτάζ. Έχει καλύψει ειδησεογραφικά τον πόλεμο στην Σομαλία, την κρίση στην Ουκρανία και την κρίση στα Σκόπια με την απόσχιση από την Γιουγκοσλαβία. Το 2015 -2016 ήταν βασικός συντάκτης στο onalert.gr. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 δημιούργησε το Armyvoice.gr. Είναι ενεργό μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1998. Εκλέχθηκε δυο φορές εκπρόσωπος των συντακτών του Εθνους στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Δημοσιογραφία. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα Social Media ως περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από το χάος και την πολυπλοκότητα. Έχει επίσης ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Λειψών, για την έμπρακτη υποστήριξή της στην ακριτική Ελλάδα. Είναι επίσης μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ).