Διεθνές Αεροπορικό Κέντρο στην Καλαμάτα με σφραγίδα ΝΑΤΟ υπόσχεται ο αντιπρόεδρος της Καναδικής εταιρίας CAE Defence & Security σε ομιλία του στο Φόρουμ Δελφών

Ο Αντιπρόεδρος της CAE Defence & Security, Marc Olivier Sabourin, παρουσίασε στο Φόρουμ Δελφών το όραμα της Καναδικής Κυβέρνησης και της CAE για την υλοποίηση του Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης της ΠΑ υπό Νατοϊκή πιστοποίηση.

Σύμφωνα με την CAE πρόκειται για μια ολοκληρωμένη πρόταση για την Καλαμάτα, η οποία κατά την σχετική ανακοίνωση προσφέρει ξεκάθαρα πλεονεκτήματα καθώς:

  • Προέρχεται από την CAE, τον παγκόσμιο ηγέτη στην εκπαίδευση για πάνω από 70 χρόνια, με περισσότερα από 65 εκπαιδευτικά κέντρα σε 35 χώρες.
  • Είναι η μόνη που μπορεί να εξασφαλίσει την πιστοποίηση του Εκπαιδευτικού Κέντρου στα πρότυπα του ΝΑΤΟ, προσφέροντας καθοριστικά στρατηγικά και πολιτικά πλεονεκτήματα στη χώρα μας, και εξασφαλίζοντας τις προϋποθέσεις για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας ΝΑΤΟ Flying Training in Europe (NFTE) που η Ελλάδα υπέγραψε την περασμένη εβδομάδα.
  • Βασίζεται στο πρότυπο του αντίστοιχου Νατοϊκού Κέντρου Εκπαίδευσης στον Καναδά (NFTC), το οποίο η CAE λειτουργεί με εξαιρετική επιτυχία σε συνεργασία με την Αεροπορία του Καναδά.
  • Παρέχει την εγγύηση καλής λειτουργίας από την Καναδική κυβέρνηση, μαζί με πληθώρα από οικονομικά, αναπτυξιακά και πολιτικά οφέλη για τον τόπο.

Μάλιστα κατά την ομιλία του υποστηρίζει ότι η καναδική πρόταση δίνει λύση και στο παγκοσμίως τιθέμενο ερώτημα της εκπαίδευσης πιλότων που θα αναλάβουν τα αεροσκάφη 5ης γενιάς, με το αεροσκάφος Leonardo M-346.

Το Aermacchi M-346 είναι ένα υποηχητικό εκπαιδευτικό αεροσκάφος, Ιταλικής κατασκευής. Το αεροσκάφος βασίζεται στην απόπειρα μεταξύ της Aermacchi και της Ρωσικής Yakovlev για την κοινή ανάπτυξη και προώθηση του Yak-130.

Το M-346 είναι η απλουστευμένη έκδοση του κοινού σχεδίου του αεροσκάφους και χρησιμοποιεί εξ ολοκλήρου εξοπλισμό από δυτικούς κατασκευαστές. Το πρώτο πρωτότυπο παρουσιάστηκε στις 7 Ιουνίου 2003 και η πρώτη πτήση έγινε στις 15 Ιουλίου 2004.