Δημήτρης Βίτσας: Οι πολεμικές κραυγές λέγονται εύκολα

Οι πολεμικές κραυγές λέγονται εύκολα από τους στρατηγούς του πληκτρολογίου – Αν χρειαστεί να αποδειχθούν όμως θα είναι καταστροφικό, λέει ο Δημήτρης Βίτσας

Συνέντευξη στην Ιωάννα Ηλιάδη

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας μιλάει στο Armyvoice.gr για την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά, την συμφωνία με την Ιταλία, το Νίκο Κοτζιά, τον Έβρο και το γεγονός στις Φέρες, το πώς ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει αντιπολίτευση στα εθνικά θέματα.

Δηλώνει πεπεισμένος ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία έχουν κοπεί. «Δεν υπάρχει επικοινωνία Μητσοτάκη Ερντογάν», λέει χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων ο πρώην ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας αναφέρει:

  • Οι πολεμικές κραυγές εύκολα λέγονται…. και βοηθούν και τους στρατηγούς του πληκτρολογίου.
  • Την αντιπολίτευση τύπου «Μητσοτάκη» ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα την κάνει, ιδιαίτερα για τα εθνικά θέματα. Δηλαδή όπως όταν ήταν αντιπολίτευση και έλεγε «είστε μειοδότες» για την Συμφωνία των Πρεσπών και τώρα που έγινε κυβέρνηση υπερασπίζεται και θεωρεί τιμή την υπεράσπιση της συμφωνίας των Πρεσπών. Θεωρούμε ότι είναι μια λαϊκίστικη πολιτική, η οποία μπορεί να προσφέρει κάποιες ψήφους, αλλά δεν βοηθάει καθόλου την Ελλάδα και τη θέση της στον κόσμο.
  • Σκεφτείτε επί ΣΥΡΙΖΑ να είχε γίνει το γεγονός στις Φέρες και να αντιδρούσε ο ΣΥΡΙΖΑ όπως αντέδρασε η ελληνική κυβέρνηση, δηλαδή λέγοντας ότι δεν έγινε τίποτα. Καταλαβαίνετε τι θα γινόταν. Θα είχαμε πορείς και συλλαλητήρια… Μητσοτάκης και Ερντογάν δεν έχουν διαύλους επικοινωνίας και είναι φανερό.
  • Η Ελλάδα πρέπει να μετατρέπει οποιαδήποτε διαφορά με την Τουρκία σε ευρω-τουρκική διαφορά.
  • Η μεγαλύτερη επιτυχία σε σχέση με την Τουρκία θα ήταν να πιεζόταν διεθνώς να υπογράψει το δίκαιο της θαλάσσης. Μόλις το έκανε η Τουρκία αυτό, πολλά από τα ζητήματα θα είχαν λυθεί.
  • Θα πρέπει να προχωρήσουμε έστω και σε μερική αναγνώριση ΑΟΖ με την Αίγυπτο.

Μιλάει επίσης για τους εξοπλισμούς και την αμυντική βιομηχανία και τις προσπάθειές του όταν είχε την ευθύνη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Δημήτρης Βίτσας: Οι πολεμικές κραυγές λέγονται εύκολα

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη του Δημήτρη Βίτσα στο κανάλι του Armyvoice.gr στο Youtube

Δημήτρης Βίτσας: Οι πολεμικές κραυγές λέγονται εύκολα