Βόρεια Μακεδονία: Τι προωθούν οι ΗΠΑ στους ΥΠΑΜ ΝΑΤΟ

Βόρεια Μακεδονία: Τι προωθούν οι ΗΠΑ στους υπουργούς άμυνας του ΝΑΤΟ – Προτεραιότητα η χώρα μαζί με Ουκρανία και Γεωργία

Θέμα ενίσχυσης της Βόρειας Μακεδονίας θέτει η πρέσβης των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ Kay Bailey Hutchison, ανάλογη με την ενίσχυση που συζητούν οι υπουργοί άμυνας σήμερα σε Ουκρανία και Γεωργία.

Η κ. Hutchison σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες με αφορμή την σημερινή tηλεδιάσκεψη των υπουργών άμυνας της Συμμαχίας, έθεσε την Βόρεια Μακεδονία στο ίδιο «βάθρο» με την Ουκρανία και την Γεωργία, χώρες που αντιμετωπίζουν όπως είπε την ρωσική απειλή.

Μάλιστα με δεδομένες τις δηλώσεις Τραμπ για μείωση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Γερμανία, η κ. Hutchison αν και δεν συνέδεσε τα δυο θέματα, άφησε περιθώρια να εννοηθεί ότι θα ενισχυθούν στρατιωτικά αυτές οι χώρες.

Βόρεια Μακεδονία: Τι προωθούν οι ΗΠΑ στους ΥΠΑΜ ΝΑΤΟ

 

Σε ερώτηση σχετική με την μείωση των αμερικανικών στρατευμάτων στην Γερμανία η αμερικανίδα πρέσβης στο ΝΑΤΟ υποστήριξε ότι δεν θα μειωθεί η υποστήριξη συνολικά στην Ευρώπη και πως υπάρχει ενισσχυμένη παρουσία προς τα ανατολικά και την Βαλτική.

Ο πρόεδρος Τραμπ, υποστήριξε η πρέσβης, «έχει αναθέσει στον στρατό να αξιολογήσει τη δομή των δυνάμεών μας στην Ευρώπη και να εξετάσει πού θα εξυπηρετούσε καλύτερα την αποτροπή και την άμυνα για όλη την Ευρώπη να έχει αυτά τα στρατεύματα». Και πρόσθεσε:

«Έχουμε στρατεύματα σε όλη την Ευρώπη και θα συνεχίσουμε να έχουμε παρουσία αμερικανικών στρατευμάτων στην Ευρώπη. Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει μείωση της δέσμευσης της Αμερικής στην Ευρώπη».