Nordic Monitor: Εμφύλιος Τούρκων κατασκόπων στην Αθήνα – Η ιστοσελίδα που ελέγχεται από γκιουλενιστές προχωρά σε αποκαλύψεις

Η ιστοσελίδα Nordic Monitor («Βόρειος παρατηρητής») ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με θέματα υπηρεσιών ασφαλείας, κατασκοπείας και τρομοκρατίας στην Τουρκία και στις χώρες που συνδέονται άμεσα με τα τουρκικά συμφέροντα, όπως το Ιράν, η Ρωσία κ.λπ.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες από κύκλους Τούρκων αυτοεξορίστων μετά το πραξικόπημα του 2016, η ιστοσελίδα αυτή λειτουργεί, όπως όλα δείχνουν, υπό την εποπτεία και καθοδήγηση του κινήματος των Γκιουλενιστών και της ηγεσίας του, που βρίσκεται στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ.

Βασικός αρθρογράφος στην ιστοσελίδα αυτή, ο οποίος και υπογράφει συστηματικά τις περισσότερες αποκαλύψεις, είναι κάποιος Αμπντουλάχ Μπόζκουρτ. Το όνομα αυτό μεταφράζεται στα ελληνικά ως «ο υπηρέτης του Θεού-Γκρίζος Λύκος». Πρόκειται προφανώς για ψευδώνυμο.

Έγκυρες πληροφορίες από κύκλους των αυτοεξόριστων Τούρκων στην Ευρώπη αναφέρουν πως το κίνημα των Γκιουλενιστών εξακολουθεί να διαθέτει πηγές που λειτουργούν στα ανώτερα κλιμάκια του τουρκικού στρατού, της αστυνομίας, της δικαιοσύνης, αλλά και της ΜΙΤ, δηλαδή της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών, της οποίας ηγείται ο απόλυτα έμπιστος συνεργάτης του Ερντογάν Χακάν Φιντάν.

Στην ιστοσελίδα αυτή αναρτήθηκε η αποκάλυψη περί της ασθένειας και της εγχείρισης που υπέστη προ ετών ο Ταγίπ Ερντογάν όταν του αφαιρέθηκε κακόηθες αδένωμα από το παχύ έντερο.

Η εγχείριση έγινε κάτω από άκρα μυστικότητα στην Τουρκία και ο σημερινός πρόεδρος της χώρας είχε διαγνωστεί με καρκίνο στο δεύτερο στάδιο. Επίσης, στην ίδια ανάρτηση της ιστοσελίδας Nordic Monitor συμπεριλαμβάνεται και η πληροφορία ότι ο Ταγίπ Ερντογάν υποφέρει και από επιληπτικές κρίσεις, οι οποίες όμως δεν παρουσιάζονται εάν και εφόσον λαμβάνει κανονικά τη φαρμακευτική του αγωγή.

Σε όλα αυτά συμβάλλουν η διαπιστωμένη έλλειψη ύπνου του προέδρου της Τουρκίας, καθώς και ο συνεχής εκνευρισμός (stress), συμπτώματα που έχουν επιδεινωθεί συν τω χρόνω.

Αυτές είναι οι πληροφορίες, όπως αναφέραμε και προηγουμένως, που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα Nordic Monitor, η οποία, όπως έχει διαπιστωθεί, ελέγχεται από το κίνημα των Γκιουλενιστών και ως εκ τούτου αντιστρατεύεται σε όλα τα επίπεδα το καθεστώς του Ταγίπ Ερντογάν.

Αυτή η επισήμανση είναι αναγκαία προκειμένου ο αναγνώστης να αντιληφθεί πως οι πληροφορίες οι οποίες αναφέρονται στο Nordic Monitor ενδεχομένως να είναι καθοδηγούμενες από το αντίπαλο στρατόπεδο του καθεστώτος Ερντογάν.

Θα πρέπει επίσης να επισημανθεί πως το κίνημα των Γκιουλενιστών βασίζεται επί της ουσίας στη δυναμική του θρησκευτικού τάγματος του Φετουλάχ Γκιουλέν, του ιμάμη δηλαδή ο οποίος από νεαρή ηλικία επιστρατεύτηκε ιδία βουλήσει στην αμερικανική CIA, όταν δηλαδή ακόμα ήταν ένα άσημος νεαρός ιερωμένος στην ανατολική Τουρκία και στην περιοχή της λίμνης Βαν.

Τότε οι αμερικανικές υπηρεσίες τον είχαν τοποθετήσει στην αντικομμουνιστική παραστρατιωτική δομή του ΝΑΤΟ, γνωστή ως Gladio, η οποία στην ελληνική της εκδοχή κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου ήταν η «Κόκκινη Προβιά» (η Κόκκινη Προβιά διαλύθηκε μετά τις εκλογές του 1981 και την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία).

Επανερχόμενοι στο Nordic Monitor και δίπλα ακριβώς από το δημοσίευμα περί της υγείας του Ταγίπ Ερντογάν παρατηρεί κανείς ένα δεύτερο δημοσίευμα με τον τίτλο: «Επεκτείνεται η κατασκοπευτική δραστηριότητα της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών και της τουρκικής πρεσβείας στην Ελλάδα, όπως δείχνουν μυστικά έγγραφα».

Το άρθρο αυτό έχει ημερομηνία ανάρτησης 23 Μαΐου 2020 και υπογράφεται βεβαίως από τον Αμπντουλάχ Μπόζκουρτ, όνομα το οποίο, όπως αναφέραμε και παραπάνω, είναι προφανώς ψευδώνυμο.

Το άρθρο παραπέμπει σε μυστικά έγγραφα που εντοπίστηκαν προσφάτως και τα οποία καταδεικνύουν πως το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει ενταθεί η δραστηριότητα της ΜΙΤ στην Ελλάδα, αλλά και πως σε αυτό το παιχνίδι συλλογής πληροφοριών έχει εμπλακεί και η πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα, της οποίας βεβαίως προτεραιότητα δεν είναι κατά ανάγκην η κατασκοπευτική δραστηριότητα, αλλά σίγουρα είναι η διπλωματία.

Σύμφωνα με το άρθρο στο Nordic Monitor, η βασική δραστηριότητα των Τούρκων κατασκόπων είναι ο εντοπισμός και η συνεχής παρενόχληση Τούρκων πολιτών που έχουν ζητήσει είτε άσυλο, είτε έχουν εγκατασταθεί με κάποια ιδιότητα στην Ελλάδα (καθεστώς χρυσής βίζας) και οι οποίοι κατά τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες είτε ανήκουν, είτε συμπαθούν το κίνημα του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν.

Ως απόδειξη για τα παραπάνω, το Nordic Monitor αποκαλύπτει δύο διαβαθμισμένα έγγραφα στην τουρκική γλώσσα στα οποία αναφέρονται ονόματα και διευθύνσεις Τούρκων πολιτών που έχουν καταφύγει στην Ελλάδα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.zougla.gr