Ανασχηματισμός: Επίθεση στον Αλ. Στεφανή «Θα τον σώσει ο Μακρόν;» Οργή Μαξίμου για το NH-90 - Επιστρέφει άρον άρον ο ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής το ελικόπτερο για να διατεθεί και πάλι στους κατοίκους του Αιγαίου που το έχουν ανάγκη
eurokinissi

Οργή Μαξίμου για το NH-90 – Επιστρέφει άρον άρον ο ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής το ελικόπτερο για να διατεθεί και πάλι στους κατοίκους του Αιγαίου που το έχουν ανάγκη

Αίσθηση έκανε το σημερινό δημοσίευμα του Armyvoice.gr για το ελικόπτερο NH-90 που πήρε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας για να επισκεφθεί τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στερώντας το από το ΕΚΑΒ, καθώς αποτελεί το μοναδικό ελικόπτερο που είναι σε ετοιμότητα για να μεταφέρει ασθενείς.

Όπως πληροφορούμαστε η είδηση προκάλεσε την οργή του Μεγάρου Μαξίμου που θεώρησε ότι ο εξωκοινοβουλευτικός υφυπουργός ξεπέρασε τα όρια και ζήτησαν από το υπουργείο εθνικής άμυνας την άμεση επιστροφή του ελικοπτέρου NH-90 στην Σύρο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Στεφανής θα διανυκτερεύσει σήμερα στην Μυτιλήνη, αύριο θα επισκεφθεί την Χίο και θα επιστρέψει στην Αθήνα, αποδεσμεύοντας το ελικόπτερο, για να μπορεί να μπει και πάλι σε επιφυλακή για την μεταφορά ασθενών.

Υπενθυμίζουμε ότι όπως αποκαλύψαμε το πρωί, είχε δεσμεύσει το ελικόπτερο μέχρι και την Κυριακή, προκειμένου να επισκεφθεί όλα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ξεκινώντας από τη Λέσβο και κατεβαίνοντας νότια.

Ο ΥΦΕΘΑ απειλεί θεούς και δαίμονες για τη «διαρροή», ενώ ισχυρίζεται πως είχε ενημερώσει το Μαξίμου. Όμως και πάλι είναι υπόλογος διότι δείχνει σαν να μην υπολογίζει τον υπουργό Νίκο Παναγιωτόπουλο ο οποίος κάθε φορά σπεύδει να τον καλύψει.

Άλλωστε, ο κ. Παναγιωτόπουλος είχε καλύψει την περιοδεία του υφυπουργού του πριν από ένα μήνα στα νησιά, όταν πήρε το σινούκ που ήταν σε επιφυλακή, για να το χρησιμοποιήσει με επιβάτες τον ΥΦΕΘΑ και άλλους 2-3 συνεργάτες του.

Ο διοικητής της ΑΣΔΕΝ για παράδειγμα σε ανάλογη πτήση για να μεταβεί σε νησί, χρησιμοποίησε το «ταπεινό» Χιούι, κάτι που δεν έκανε ο ΥΦΕΘΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Στεφανής θεωρεί υπεύθυνους για τη διαρροή όσους δεν βλέπουν με καλό μάτι το έργο του και βρίσκονται σήμερα σε θέσεις ισχύος στο ΓΕΕΘΑ. Στο τέλος θα μας πει ότι τον κατατρέχουν πάλι ο Αποστολάκης, ο Χριστοδούλου, ο Καμπάς ή και ο Ρήγας…