Ο αρχηγός του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ θα θέσει εαυτόν σε καραντίνα, ύστερα από επαφή που είχε με άτομο το οποίο διαγνώστηκε θετικό στον covid-19

Σε καθεστώς καραντίνας θα θέσει τον εαυτό του ο αρχηγός του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ, ναύαρχος Μάικ Γκίλντεϊ, ύστερα από επαφή που είχε με μέλος της οικογένειάς του, το οποίο έχει διαγνωστεί θετικό στον κορονοϊό, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται ανώνυμο Αμερικανό αξιωματούχο.

Covid-19: Σε καραντίνα ο αρχηγός του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ

Αν και ο Γκίλντεϊ εξετάστηκε και τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά, θα τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό για μία εβδομάδα ως μέτρο πρόληψης.

Την ίδια ώρα, υπάρχουν αναφορές πως και ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, στρατηγός Τζόσεφ Λένγκιελ, βρίσκεται σε αναμονή, καθώς υπεβλήθη σε δύο εξετάσεις, εκ των οποίων τα αποτελέσματα της μίας έχουν βγει αρνητικά και τα αποτελέσματα της άλλης θετικά, σύμφωνα με το Reuters.

Υπενθυμίζεται πως, λίγες ώρες νωρίτερα ανακοινώθηκε οτι ορισμένα μέλη της επιτροπής για τον κορονοϊό του Λευκού Οίκου, συμπεριλαμβανομένου του Δρ. Άντονι Φάουτσι, του Δρ. Στέφεν Χαν και του Δρ. Ρόμπερτ Ρέντφιλντ, επέλεξαν να θέσουν τους εαυτούς τους σε απομόνωση, ύστερα από επαφή που είχαν με μέλη του προσωπικού του Λευκού Οίκου, τα οποία έχουν διαγνωστεί θετικά στον κορονοϊό.

Υπάρχουν επίσης αναφορές πως ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Μάικ Πενς θα τεθεί σε καραντίνα, αν και η συγκεκριμένη πληροφορία διαψεύστηκε αργότερα από την υπεύθυνη Τύπου του αντιπροέδρου.

Μέχρι τώρα, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στις ΗΠΑ έχει ξεπεράσει τα 1.320.000 με τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους να έχει ξεπεράσει τους 79.000, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Πηγή: sputniknews.gr