29 Μαϊου ο «Πορθητής» Μαύρη Θάλασσα Γεωτρύπανο Πορθητής

29 Μαϊου ανήμερα της επετείου της άλωσης της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς ο «Πορθητής» ξεκινά γεώτρηση στη Μαύρη Θάλασσα

29 Μαϊου, ανήμερα της επετείου της άλωσης της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς, το πλωτό γεωτρύπανο Πορθητής, θα αρχίσει γεωτρητικές εργασίες στη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ANT-1.

Επίσης στο πλαίσιο των εορτασμών για την άλωση της Πόλης, την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί υπαίθρια προσευχή στην πλατεία μεταξύ της Αγιάς Σοφιάς και του Γενί Τζαμί. Ενώ με ιδιαίτερα θερμό καλοκαίρι σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, απειλούν τούρκοι αξιωματούχοι.

Στο μικροσκόπιο Αθήνας και Λευκωσίας βρίσκονται οι επόμενες κινήσεις της Αγκυρας στην περιοχή καθώς επίσης και στην Λιβύη.

Ο τούρκος υπουργός ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ προανήγγειλε ότι τις επόμενες μέρες σε περιοχή εντός του τουρκολιβυκού συμφώνου θα αρχίσει σεισμογραφικές έρευνες ένα από τα δύο τουρκικά ερευνητικά.

Το Kanuni το τρίτο πλωτό γεωτρύπανο της Τουρκίας βρίσκεται αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Σελεύκειας και αναμένεται το επόμενο διάστημα να λάβει εντολές για την πραγματοποίηση γεώτρησης στην Ανατολική Μεσόγειο.
Συνεχίζει ακάθεκτη η Τουρκία: Ο «πορθητής» ξεκινά γεώτρηση στη Μαύρη Θάλασσα

Στο ενεργειακό τεμάχιο έξι της Κυπριακής ΑΟΖ τις παράνομες γεωτρητικές δραστηριότητες συνεχίζει το Γιαβούζ. Την ίδια ώρα στην Τουρκία πληθαίνουν τα δημοσιεύματα ιδιαίτερα στον ηλεκτρονικό τύπο, περί ενδεχόμενου ανασχηματισμού.

Πληροφορίες μάλιστα κάνουν λόγο για αποχώρηση από το υπουργείο εξωτερικών του Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ανάληψη του χαρτοφυλακίου από τον γαμπρό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και υπουργό οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ.

Ο γαμπρός Ερντογάν έχει βρεθεί στο στόχαστρο εξαιτίας της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η οικονομία της χώρας και της συνεχιζόμενης κατρακύλα της τουρκικής λίρας.

Χθες υπεγράφη η λεγόμενη «Συμφωνία Οικονομικής και Δημοσιονομικής Συνεργασίας» μεταξύ Τουρκίας – Ψευδοκράτους ύψους σχεδόν 300 εκατομμυρίων ευρώ. Η «συμφωνία» υπογράφηκε μέσω τηλεδιάσκεψης από τον Τούρκο Αντιπρόεδρο, Φουάτ Οκτάι και τον λεγόμενο «πρωθυπουργό» Ερσίν Τατάρ.