Το Τριήμερο Αγίου Πνεύματος 2020 περιλαμβάνει το Β’ Ψυχοσάββατο και την Πεντηκοστή – Πότε πέφτει Η ακριβής ημερομηνία Τι καιρό θα κάνει 

Β’ Ψυχοσάββατο 2020

Το ψυχοσάββατο είναι ένα είδος άκαιρου (μη προγραμματισμένου) μνημοσύνου που αναλαμβάνει η ίδια εκκλησία για όσους δεν μπορούν για οποιοδήποτε λόγο να τελέσουν τα καθιερωμένα μνημόσυνα.

Το ψυχοσάββατο λοιπόν είναι ένα μνημόσυνο που κάνει η εκκλησία ώστε όλοι να έχουν την δυνατότητα να συγχωρεθούν και να κριθούν κατά την Δευτέρα Παρουσία.

Το επίσημο Ψυχοσάββατο 2020 σύμφωνα με την Εκκλησία δεν είναι ένα, αλλά είναι δύο και μάλιστα οι ημερομηνίες τους είναι κινητές καθώς εξαρτώνται από το Πάσχα.

Πιο συγκεκριμένα το πρώτο Ψυχοσάββατο 2020, είναι το Σάββατο πριν την Κυριακή της Απόκρεω και το δεύτερο είναι το Σάββατο πριν την Πεντηκοστή.

Πεντηκοστή και τριήμερο Αγίου Πνεύματος 2020

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος πέφτει στις 8 Ιουνίου και ας ελπίσουμε να είναι το πρώτο γιορτινό τριήμερο που θα μπορούμε να κάνουμε μια κανονική έξοδο. Ο καιρός πάντως, σύμφωνα με την πρόγνωση του hellenicweather.com  αναμένεται αίθριος με λίγες νεφώσεις το Σάββατο και με θερμοκρασίες κανονικές για την εποχή. Δείτε την αναλυτική πρόγνωση στο hellenicweather.com . 

Επόμενες εορτές και Αργίες 2020

  • Β’ Ψυχοσάββατο 6 Ιουνίου
  • Πεντηκοστή Κυριακή 7 Ιουνίου 2020
  • Αγίου Πνεύματος Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020
  • Κοίμηση της Θεοτόκου Σάββατο 15 Αυγούστου 2020
  • Ημέρα του Όχι Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020
  • Χριστούγεννα Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2020
  • Σύναξη της Θεοτόκου  Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2020

Ψυχοσάββατο 2020 Πεντηκοστή και τριήμερο Αγίου Πνεύματος Εορτολόγιο 18 Μαϊου Ποιοι γιορτάζουν σήμερα- Δείτε τα ονόματα και ευχηθείτε τα χρόνια πολλά - Σήμερα είναι και η Παγκόσμια ημέρα Μουσείων 2020

Κόλυβα για το Ψυχοσάββατο 2020 Συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη

Κόλυβα για Ψυχοσάββατο ΥΛΙΚΑ 

500 γρ. σιτάρι
250 γρ. καρύδια
200 γρ. αμύγδαλα χωρίς φλούδα
100 γρ. σουσάμι
50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 ρόδι
400 γρ. ζάχαρη άχνη
250 γρ. σταφίδες ξανθές
80 γρ. φρυγανιά
3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. κανέλα
½ κ.γ. γαρίφαλο

Κόλυβα για Ψυχοσάββατο ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το σιτάρι σε ένα μπολ, το καλύπτουμε με κρύο νερό και το αφήνουμε για όλο το βράδυ.

Την επόμενη μέρα το στραγγίζουμε καλά, το βάζουμε σε μία κατσαρόλα και το καλύπτουμε με κρύο νερό.

Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, για περίπου 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το σιτάρι.
Το αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσει καλά για 40-50 λεπτά.

Απλώνουμε μία καθαρή μεγάλη πετσέτα στον πάγκο και απλώνουμε επάνω το σιτάρι. Το σκεπάζουμε με μια άλλη πετσέτα και το αφήνουμε να στεγνώσει πολύ καλά για 3 ώρες ώστε να στεγνώσει τελείως και να μην έχει καθόλου υγρασία.

Θα καβουρδίσουμε τους ξηρούς καρπούς ξεχωριστά.

Χοντροκόβουμε τα καρύδια και τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε δύο ή τρεις δόσεις ανάλογα με το τηγάνι μας, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα για 2-3 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Χοντροκόβουμε τα αμύγδαλα και τα καβουρδίζουμε με τον ίδιο τρόπο. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Αλέθουμε το σουσάμι στο μπλέντερ και το καβουρδίζουμε όπως και τα προηγούμενα. Αφήνουμε να κρυώσει.

Τέλος, καβουρδίζουμε και το αλεύρι με προσοχή για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια να μην καεί.

Κόβουμε το ρόδι στη μέση, αφαιρούμε την άσπρη μεμβράνη, βγάζουμε τους σπόρους και αφήνουμε σε ένα μπολάκι.

Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα υλικά που καβουρδίσαμε, το ρόδι και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε πολύ καλά με μια ξύλινη κουτάλα και σερβίρουμε.

Δημήτρης Βίτσας: Το μήνυμα στην Τουρκία