Υβριδική απειλή και από Αλβανία; Επίσκεψη ΥΦΕΘΑ στα σύνορα

Υβριδική απειλή και από Αλβανία; Αιφνιδιαστική επίσκεψη ΥΦΕΘΑ στα σύνορα της Ηπείρου και ανακοίνωση ότι έγινε έλεγχος στα μέτρα ασφαλείας

Προβληματισμό δημιουργεί η ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την επίσκεψη του Αλκιβιάδη Στεφανή στα σύνορα με την Αλβανία. Ο ΥΦΕΘΑ επισκέφθηκε όλα τα επιτηρητικά φυλάκια στα σύνορα με την Αλβανία, Μολυβδοσκέπαστο Κακαβιά Μαυρομάτι και Κάτω Αετό την ώρα που στα ανατολικά σύνορα υπάρχουν πληροφορίες ότι η Τουρκία ετοιμάζεται να στήσει νέα κρίση.

Επιπλέον πήγε και σε τελωνεία και συνοριακούς σταθμούς κάτι που προβληματίζει έντονα για τον λόγο της επίσκεψης και κυρίως τον λόγο της ανακοίνωσης αυτής της επίσκεψης, στην οποία ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι έλεγξε τα μέσα και τις διαδικασίες επιτήρησης και ασφάλειας των συνόρων.

Είναι προφανές ότι στην περιοχή θα αναμένεται υβριδική απειλή από την Αλβανία, χώρα στην οποία υπάρχει μεγάλη τουρκική διείσδυση, και έσπευσε ο ΥΦΕΘΑ με την εμπειρία οτυ στρατιωτικού να ελέγξει τι συμβαίνει.

Παράλληλα συμμετείχε σε πλεύση επιτήρησης των συνόρων με πλωτό σκάφος του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. Εκτιμούμε ότι λογικά δεν θα έψαχνε περιοχή να αναπτύξει τα πλωτά φράγματα που είχε την πρωτοβουλία να προχωρήσει σε διαγωνισμό προμήθειας ύψους 500.000€ και τα οποία αγνοείται η τύχης τους.

Υβριδική απειλή και από Αλβανία; Επίσκεψη ΥΦΕΘΑ στα σύνορα

Δείτε την ανακοίνωση:

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, πραγματοποίησε το διήμερο της Πέμπτης 7 και Παρασκευής 8 Μαΐου 2020 επίσκεψη στην περιοχή ευθύνης της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας, στην Ήπειρο, προκειμένου να ελέγξει τα μέσα και τις διαδικασίες επιτήρησης και ασφαλείας των συνόρων.

Ο κύκλος των επισκέψεών του ξεκίνησε από το Επιτηρητικό Φυλάκιο (ΕΦ) «ΜΟΛΥΒΔΟΣΚΕΠΑΣΤΟΥ» και ακολούθησαν οι επισκέψεις στα ΕΦ «ΚΑΚΑΒΙΑΣ», «ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΟΥ» και «ΚΑΤΩ ΑΕΤΟΣ».

Επιπρόσθετα, βρέθηκε σε Τελωνεία, Συνοριακούς Σταθμούς, καθώς και Υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.) της περιοχής.

Τέλος, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Μεσολογγίου κ. Κώστα Λύρο, ενώ νωρίτερα συμμετείχε σε πλεύση επιτήρησης των συνόρων με πλωτό σκάφος του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. Κατά τη διάρκεια της πλεύσης πραγματοποιήθηκε και περίπλους στις Διαπόντιες νήσους.