Τούρκοι στρατιώτες στα Κατεχόμενα χωρίς έλεγχο για covid-19 Τούρκους Τουρκία: Γαλάζια Πατρίδα, προπαγάνδα και ατσαλάκωτα ...κομάντο

Τούρκοι στρατιώτες στάλθηκαν στα Κατεχόμενα χωρίς να έχουν περάσει από έλεγχο για τον κορωνοϊό covid-19 αποκαλύπτιε η εφημερίδα «Φιλελεύθερος»

Τούρκοι στρατιώτες στα Κατεχόμενα χωρίς έλεγχο για covid-19

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας «Φιλελεύθερος» μετά τον σάλο που προκλήθηκε στα κατεχόμενα οι Τούρκοι στρατιώτες έφθασαν χωρίς να ενημερωθεί το κατοχικό καθεστώς και χωρίς να υπάρξει έλεγχος για εφαρμογή πρωτοκόλλου υγείας, η κατοχική «κυβέρνηση» Τατάρ έσπευσε στην ηγεσία του κατοχικού στρατού για ενημέρωση.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκοκυπριακού Τύπου από τα παράνομα λιμάνια της Κερύνειας και της Αμμοχώστου εισήλθαν στα κατεχόμενα 578 άτομα. Οι 447 στρατιωτικοί εισήλθαν από το λιμάνι Κερύνειας και οι 86 από το λιμάνι της κατεχόμενης Αμμοχώστου. Μαζί με τους 86 στην Αμμόχωστο εισήλθαν στα κατεχόμενα 20 οικογένειες στρατιωτικών και 25 πολίτες.

Λόγω του θορύβου που προκλήθηκε για τη μη ενημέρωση της κατοχικής «κυβέρνησης», ο Ερσίν Τατάρ, ο κατοχικός «πρωθυπουργός», ο Κουντρέτ Οζερσάι κατοχικός «αν. πρωθυπουργός και υπουργός εξωτερικών» και ο Αλί Πιλλί κατοχικός «υπ. Υγείας»

αναγκάστηκαν να μεταβούν στο γραφείο του υποστράτηγου Σεζάι Όζτουρκ (διοικητής του σώματος στρατού) προκειμένου να ενημερωθούν και να ζητήσουν εξηγήσεις, αν και ο τουρκικός στρατός ουδέποτε ενημερώνει για τις πράξεις του το κατοχικό καθεστώς της Κύπρου.