Ερντογάν Τουρκία: Κατεβάζει ρολά Απαγόρευση κυκλοφορίας σε 81 επαρχίες

Τουρκία: Κατεβάζει ρολά Απαγόρευση κυκλοφορίας σε 81 επαρχίες ανακοίνωσε ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Τουρκία: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε 81 επαρχίες

Σε νέο διάγγελμα προς το τουρκικό έθνος προχώρησε χθες Δευτέρα ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, εν μέσω εξέλιξης της πανδημίας του κορονοϊού στη γειτονική χώρα.

Μεταξύ άλλων, ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι θα ισχύει καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας και για τις 81 επαρχίες της Τουρκίας κατά την περίοδο της γιορτής του Ιντ αλ Φιντρ (που ακολουθεί τον ένα μήνα νηστείας του Ραμαζανίου), δηλαδή το τετραήμερο από τις 23 μέχρι τις 26 Μαΐου.

Επίσης δήλωσε ότι η σχολική χρονιά έληξε και η νέα σχολική χρονιά θα αρχίσει τον Σεπτέμβριο. Ανακοίνωσε επίσης ότι η απαγόρευση μετακίνησης μεταξύ 15 επαρχιών -μεταξύ των οποίων η Κωνσταντινούπολη- θα παραταθεί για άλλες 15 ημέρες.

Επίσης αναφέρθηκε στο θέμα της επαναλειτουργίας των τζαμιών και είπε ότι θα υπάρξει ελεγχόμενη επαναλειτουργία από τις 29 Μαΐου που είναι Παρασκευή, ημέρα προσευχής για τους Μουσουλμάνους. Σημειώνεται ότι η 29η Μαΐου είναι η επέτειος της Άλωσης της Πόλης από τους Οθωμανούς το 1453.

Σημειώνεται πως το υπουργείο Υγείας της Τουρκίας ανακοίνωσε σήμερα 31 νέους θανάτους που αφορούν το τελευταίο 24ωρο, τους χαμηλότερους από τα τέλη Μαρτίου, αυξάνοντας τον αριθμό των νεκρών σε 4.171. Επίσης, επιβεβαιώθηκαν 1.158 νέες μολύνσεις, με το σύνολο των κρουσμάτων να ανέρχεται πλέον σε 150.593.

Ερντογάν: Όλοι να φοράνε μάσκα

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στον αγώνα που διεξάγει η χώρα με επιτυχία, όπως είπε, κατά του κορονοϊού. Ωστόσο, επεσήμανε ότι τίποτε δεν θα είναι στην Τουρκία όπως πριν, και τόνισε ότι αυτή είναι μια νέα περίοδος ελεγχόμενης κοινωνικής ζωής.

Συνέστησε σε όλους να φορούν μάσκα όταν βγαίνουν από το σπίτι τους. Επίσης επανέλαβε ότι είναι απαραίτητο το συχνό πλύσιμο των χεριών και η χρήση απολυμαντικών.

Σχετικά με την πορεία της επιδημίας, είπε ότι ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται στα τουρκικά νοσοκομεία είναι τώρα πολύ χαμηλός. “Χάρη στην εμπειρία που έχουμε αποκτήσει τους τελευταίους δυο μήνες, έχουμε συσσωρεύσει γνώσεις σχετικά με τη διάγνωση και τη θεραπεία της ασθένειας. Είμαστε πλέον προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε τον κορονοϊό ή και παρόμοιες επιδημίες”.

Ωστόσο, τόνισε ότι πρέπει να μειωθούν τα νέα κρούσματα το συντομότερο δυνατό και αυτό είναι στο χέρι των 83 εκατομμυρίων πολιτών, όπως είπε. «Αν υπάρξει αρνητική εξέλιξη, θα αναγκαστούμε να πάρουμε πιο σκληρά μέτρα», προειδοποίησε.